Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

FEYENOORD LEENT OM TE OVERBRUGGEN

Voetbal International meldt vandaag dat Feyenoord geld heeft moeten lenen om de lopende kosten, inclusief de salarissen, dit seizoen te kunnen betalen. Hoewel deze informatie feitelijk klopt, acht Feyenoord het goed deze in de juiste context te plaatsen. Dit teneinde onterechte onrust te voorkomen.
'Voor veel clubs, waaronder Feyenoord, is het de laatste drie maanden van ieder seizoen scherp aan de wind varen voor wat betreft de liquiditeiten', verklaart woordvoerder Raymond Salomon. 'Onder andere door de teleurstellende resultaten - snel uit de beker en UEFA Cup en daaruit voortvloeiende minder-opbrengsten uit onder meer recettes en merchandising - is dat deze voetbaljaargang nog eens extra het geval. Bovendien hebben we nog grote vorderingen uitstaan. Bij Racing Santander ligt bij voorbeeld nog een bonnetje van om en nabij de twee miljoen euro. In de zomer van 2007 hebben ze Ebi Smolarek voor ruim 4 miljoen euro overgenomen van Dortmund. Wij hadden nog 50 procent van de rechten. Borussia Dortmund bestrijdt dat ook niet, maar hoeft deze volgens de contracten pas aan ons te betalen nadat zij het geld van Santander hebben ontvangen. De Spanjaarden komen echter maar niet over de brug. Feitelijk is de situatie dus zo dat Feyenoord nu gaten moet dichten door te lenen, omdat Santander op de pof leeft.'

Uiteraard is Feyenoord over deze kwestie een procedure bij de FIFA gestart, maar dat blijkt altijd weer een proces van lange adem. De directie geeft aan het zeer te betreuren dat er kennelijk mensen buiten de organisatie zijn die er belang bij denken te hebben dit soort informatie met derden te delen in een poging zo onrust te veroorzaken.