Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

VOETBALPLAATJESRUILBEURS DRUKBEZOCHT

De Albert Heijn voetbalplaatjesruilbeurs is woensdagmiddag een groot succes geworden. Ruim vijfduizend kinderen en begeleiders kwamen naar De Kuip om hun verzamelalbum compleet te maken. Kinderen en volwassenen waren onder de tribunes heel de middag druk in de weer om de nog missende plaatjes bij elkaar te ruilen, wat tot plezier van de jonge verzamelaars bij de meeste van hen lukte.



Het evenement ging aan het begin van de middag van start aan de Olympia-zijde van het stadion en voordat de poorten open gingen stonden er reeds lange rijen. De tienjarige Youri de Vries miste vooraf alleen nog Reineir Robbemond van De Graafschap en Volendammer Rowin van Zaanen.



Om de twee laatste open plekken te kunnen vullen had de jonge Feyenoord-supporter samen met zijn moeder de trein vanuit Dordrecht genomen. Niet voor niets, bleek al een half uur na binnenkomst. ‘Hier heb ik weken naar uit gekeken’, zei hij met een grote glimlach. ‘Een ander jongetje had ze allebei.’ Vol trots liet hij zijn volle album zien, met in zijn droomelftal liefst vier Feyenoorders. ‘Wijnaldum had ik er ook in willen zetten, maar helaas is van hem geen plaatje.’



Tussen het ruilen door konden de kinderen aan tal van voetbalactiviteiten deelnemen. Daarnaast leidde Ben Wijnstekers twee keer de Petje Op Petje Af Quiz en beide keren zag hij dat het met de voetbalkennis van de kinderen wel goed zat. De middag werd afgesloten met een handtekeningensessie van Giovanni van Bronckhorst, Roy Makaay, Kevin Hofland, Henk Timmer, Tim de Cler en Luigi Bruins. De handtekening bij hun plaatje was voor veel kinderen de kroon op hun album.