JEUGDELFTALLEN BELEVEN GOEDE ZATERDAG

De jeugdelftallen van Feyenoord hebben een prima zaterdag achter de rug. Slechts C2 kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Excelsior C2, terwijl A1, B1, B2 en C1 hun wedstrijden vrij eenvoudig wonnen. De centrumspitsen maakten zaterdagmiddag veelal het verschil bij de Rotterdammers. Andrea Fileccia stond met twee doelpunten aan de basis van de 1-2 overwinning van A1 bij De Graafschap A1, Luc Castaignos kopte B1 naar een minimale overwinning bij FC Groningen B1, terwijl Anass Achahbar met drie doelpunten de grote man was toen C1 met 4-0 won van Roda JC. Rechtsbuiten Anthony Velder tekende voor twee doelpunten tijdens de 2-4 overwinning van B2 bij SVVSMC B1. Het elftal van trainer Jan Gösgens kan volgende week tegen Spijkenisse B1 het kampioenschap in de tweede divisie in de wacht slepen.
A1 VERZUIMT SCORE UIT TE BOUWEN

De 1-2 overwinning van Feyenoord A1 bij De Graafschap A1 had hoger uit kunnen vallen, ware het niet dat de Rotterdammers scherpte misten voor het doel van de Doetinchemmers. De ploeg van trainer Jean Paul van Gastel maakte het zich hier onnodig moeilijk mee, want het had met name na de rust de controle over de wedstrijd.

Daarvoor was in de onderbreking een tactische omzetting van Van Gastel nodig. De coach schoof in de rust een verdediger door naar het middenveld, waardoor Feyenoord de bovenliggende partij werd. Feyenoord had namelijk na een goed begin van de wedstrijd, met twee honderd procent kansen, het initiatief beetje bij beetje aan de thuisploeg moeten laten.

De Graafschap wist het optische veldoverwicht niet uit te buiten, terwijl Feyenoord zich wel gehaaid toonde na een half uur spelen. Jerson Cabral nam een vrije trap snel en speelde Shabir Isoufi in, die Andrea Fileccia in stelling bracht. De centrumspits twijfelde niet en tekende de 0-1 aan.

Vlak na de pauze kwam het tweede Rotterdamse doelpunt volledig op het conto van Fileccia. De aanvaller dwong door goed door te jagen de verdedigers van De Graafschap terug te spelen op de doelman en onderschepte de bal, waarna hij de Doetinchemse doelman kansloos liet. Na deze 0-2 verzuimde Feyenoord verder afstand te nemen, waarna De Graafschap vlak voor tijd terug mocht komen tot 1-2. Doordat Feyenoord de wedstrijd vervolgens goed uitspeelde, was het niet meer dan de eretreffer.

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Nelom, Erkelens, Pique, Eekman; Clasie, Van Haaren, Isoufi; Cabral (89’ Svoboda), Fileccia (66’ Schoonheijm) en Machek.

B1 PAKT DRIE PUNTEN IN GRONINGEN

Feyenoord B1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Groningen B1 met 0-1 gewonnen. Centrumspits Luc Castaignos kopte na ruim twintig minuten het enige doelpunt binnen, na een corner van Kevin Jansen. Groningen werd afgezien van een kopbal geen moment gevaarlijk.

‘Het enige dat we vanmiddag hebben verzuimd is meer doelpunten maken’, zei coach Cor Adriaanse na afloop. ‘Maar over de instelling en de inzet waarmee de jongens speelden kan ik alleen maar tevreden zijn.’

Vanaf het begin van de wedstrijd was Feyenoord de bovenliggende partij. Het kreeg voor de rust ook enkele kansen, onder meer Ryan Bouwmeester en Nygel Velder, maar door goed keeperswerk van de thuisploeg leverden deze mogelijkheden geen doelpunten op. De verdiende voorsprong kwam er via Castaignos wel, waarna beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen.

‘Verdedigend stond het goed bij ons’, zei Adriaanse. De coach zag zijn ploeg dan ook haast geen kans weggeven. Via de zijkanten werd Feyenoord in de tweede helft zelf nog wel gevaarlijk, maar steeds ging het mis in de eindfase van de aanval. ‘Deze overwinning is verdiend, ondanks dat we de score niet verder uit hebben gebouwd’, besloot Adriaanse. Door de overwinning op de Groningers blijft Feyenoord koploper in de eredivisie voor B-junioren.

Opstelling Feyenoord B1: De Jong; De Vrij, Kruithof, Van Huijgevoort, Martins Indi; Bouwmeester, Van den Engel, Rashid (67’ Karim); Jansen, Castaignos en Velder (63’ El Harouchi).

B2 EEN WEDSTRIJD VERWIJDERD VAN KAMPIOENSCHAP

Feyenoord B2 heeft nog een wedstrijd nodig om kampioen te worden in de tweede divisie. Bij winst volgende week bij Spijkenisse B1 is de tweede titel op rij voor het elftal van trainer Jan Gösgens een feit. Zaterdagmiddag werd SVVSMC B1 in een uitwedstrijd met 2-4 verslagen.

Al in de eerste minuut kopte centrumspits Jon-Joost Cornelissens uit een voorzet van Massaro Latuheru de openingstreffer binnen, waarna Anthony Velder in de twintigste minuut van afstand uithaalde en hiermee de 0-2 op het bord zette. Feyenoord liet na onnodig balverlies op het middenveld de Schiedammers met een doelpunt onnodig in de wedstrijd terugkomen, maar pakte de draad na de rust weer op.

Invaller Elvis Plaisier pikte de bal na een klein uur spelen in het strafschopgebied op en schoot vervolgens vrij eenvoudig het derde Rotterdamse doelpunt binnen. Het mooiste doelpunt kwam een kwartier later van de voet van Velder, die na een dribbel vanaf de linkerflank schitterend binnenschoot. SVVSMC kwam vlak voor tijd uit een corner nog terug tot 2-4, maar de overwinning voor Feyenoord kwam geen moment in gevaar.

Opstelling Feyenoord B2: Verkerk; Y. van Deelen (60’ J. van Deelen), M. Steenvoorden, Van der Laan, Latuheru; Van de Velden, Stout (30’ J. Agatowksi), J. Steenvoorden; A. Velder, Cornelissens en Alund (41 ‘ Plaisier).

C1 BOEKT GEÏNSPIREERDE ZEGE OP RODA JC

Feyenoord C1 heeft zaterdag met afgemeten cijfers gewonnen van Roda JC. Op Varkenoord werd het 4-0 voor de ploeg van trainer Jeffrey Oost. Matchwinner aan Rotterdamse zijde werd Anass Achahbar, die aan de basis lag van het eerste doelpunt door een strafschop te verdienen en de overige drie doelpunten zelf voor zijn rekening nam.

Oost gaf na afloop de complimenten aan zijn ploeg, met name voor de manier waarop voor rust gevoetbald was. De trainer zag een geconcentreerde en geïnspireerde C1, die in het eerste kwartier Roda JC zelfs niet over de middellijn liet komen.

Het leverde desondanks voor de rust maar één doelpunt op, dat na een kwartier spelen tot stand kwam. Achahbar werd vastgehouden in het zestienmetergebied, waarna Kyle Ebecillo de verdiende strafschop in eerste instantie op de doelman schoot, maar scherp was in de rebound. Vijf minuten later verzuimde de scheidsrechter om bij een soortgelijke overtreding op Achahbar wederom een strafschop toe te kennen.

Na rust liep C1 snel uit naar 4-0, vooral met dank aan Achahbar. Direct vanaf de aftrap voor de tweede helft stoomde Feyenoord op tot het vijandig doel, waar de spits de doelman omspeelde en binnentikte.

Krap tien minuten later probeerde Ebecillio het van afstand, waarna Achahbar in de rebound zijn tweede van de middag maakte. De aanvaller completeerde zijn hattrick een kwartier voor tijd, toen hij een voorzet van De Vilhena met een halve omhaal achter de doelman schoot.

Roda JC kwam ook na rust niet veel verder dan wat speldenprikjes, waardoor de 4-0 een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld was. ‘Het was geen makkelijke wedstrijd, maar door onze concentratie en bezieling hebben we toch een mooi resultaat neer kunnen zetten’, zei een tevreden Oost.

Opstelling C1: Verhagen; Thong, Rekik (41’ Breimer), Kongolo (56’ Van Rossem), Woudenberg; Ebecillo, Dercks (41’ Sleegers), Ake; Boëtius, Achahbar en De Vilhena.

C2 VERZUIMT TE SCOREN EN DEELT PUNTEN MET EXCELSIOR

Feyenoord C2 is zaterdag op Varkenoord blijven steken op 0-0 tegen Excelsior. Daarmee deed de ploeg van trainer Gaston Taument zichzelf te kort, want met name in de eerste helft kreeg het grote kansen om de score te openen. ‘We misten voor een rust een paar kansen die er gewoon in moesten, maar dat is al een paar weken ons probleem’, zei Taument achteraf.

Feyenoord begon scherp aan de stadsderby en gaf voor rust geen enkele kans weg. De thuisploeg liet verschillende soepele aanvallen zien, maar verzuimde om het overwicht te verzilveren. ‘Bij rust hadden we met 2-0 voor moeten staan’, meende Taument.

Dat was niet het geval, waardoor Excelsior ook de tweede helft nog hoop mocht koesteren op een goed resultaat. Dit vertaalde zich in een rommelig spelbeeld, waarin het meer op strijd dan op goed voetbal aankwam. Feyenoord-doelman Alexis Gravilidis onderscheidde zich deze helft door zijn ploeg met verschillende goede reddingen op de been te houden.

Omdat aan de andere kant Feyenoord zelf ook verzuimde te scoren, werd de wedstrijd zonder doelpunten afgesloten. ‘Daarmee hebben we onszelf te kort gedaan’, zei Taument. ‘Over de hele wedstrijd gezien hebben we met een gelijkspel te weinig gekregen.’ Volgende week zaterdag speelt C2 thuis tegen ADO Den Haag.

Opstelling Feyenoord C2: Gravilidis; Van de Ruit, Dekker, Korporaal, Hardeveld; Dammers, Knoester, Medar; Agata (55’ Hofman), Driebergen en Thenu (36’ Robinson).