FER: ‘BELANGRIJKSTE DOELPUNT TOT NU TOE’

De overwinning van Feyenoord op PSV was er een van het collectief, waarbij voor twee spelers een bijzondere rol was weggelegd. Leroy Fer speelde een ijzersterke wedstrijd en tekende voor het enige doelpunt van de middag, terwijl de in de rust ingevallen Rob van Dijk met enkele fraaie reddingen zijn ploeg op de been hield. ‘Als je er plotseling in moet en je wint uiteindelijk de wedstrijd, dan is dat geweldig.’
De beste kansen waren zondagmiddag voor PSV, dat met name in de tweede helft een sterke fase kende. ‘Met 0-0 was ik ook tevreden geweest’, zei Van Dijk na afloop. ‘Want gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel terecht geweest. Maar dat we winnen vind ik geen probleem, hoor.’

Die overwinning kwam er door een kopdoelpunt van Fer uit een corner. Een ingestudeerde, aldus de middenvelder. ‘Hier hebben we een paar keer op getraind en dat heeft vandaag goed uitgepakt. Dan is het leuk om even naar de trainers te kijken. Ik wees naar John Lammers omdat hij veel met spelhervattingen bezig is geweest.’

De rake kopbal tegen de Eindhovenaren betekende alweer het zesde doelpunt van Fer deze competitie. Een mooi aantal voor de jonge middenvelder. ‘Ik heb al een aantal keer gescoord, maar dit was tot nu toe de belangrijkste. Hartstikke lekker.’

Hoewel Feyenoord een teleurstellend seizoen doormaakt, vond Fer het niet vreemd dat zijn ploeg de regerend landskampioen had verslagen. ‘Feyenoord is een topclub en we weten dat we goed kunnen voetballen. Elke overwinning is lekker, deze zeker ook. Het spel was dan niet hoogstaand, het gaat om de drie punten die we hebben gepakt. Dan maakt het spel eigenlijk niet uit.’