Fanshop
Fanshop

FEYENOORD - PSV IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen PSV, eindstand: 1-0.
ANP:
In een levendige eerste helft had Feyenoord het iets betere van het spel. Er waren mogelijkheden voor Jon Dahl Tomasson en Diego Biseswar, die PSV’s doelman Andreas Isaksson op hun weg vonden. Een vrije trap van Giovanni van Bronckhorst ging net naast.

PSV echter verschool zich niet in de Kuip. Na een goede actie van Danko Lazovic kwam Edison Mendez slechts centimeters te kort om in te tikken. Verder was Henk Timmer in het doel attent bij een goed schot van Ibrahim Afellay.

Sportweek.nl:
Otman Bakkal was in het laatste half uur van de wedstrijd twee keer dicht bij de openingstreffer. Eerst kwam de invaller voor Ola Toivonen een schoenlengte tekort, later lag Rob van Dijk in de weg. Maar het was Lazovic die in de tweede helft de meest simpele kansen om zeep hielp. Hij kon de bal met de binnenkant van zijn voet in het lege doel tikken, maar mikte naast. Even later trad Van Dijk kordaat op, toen de Serviër dreigde te scoren. Uiteindelijk was het Fer die met zijn zesde doelpunt van het seizoen Feyenoord hoop bezorgde.

AD Sportwereld:
Dankbaar liet Leroy Fer zich onderdompelen in geluk, gisteren om een uur of twee. Met gespreide armen stormde de middenvelder van Feyenoord richting de aanhang achter het doel, direct na zijn winnende treffer tegen PSV: 1-0.

Dat juist Fer het duel besliste, was een terechte beloning voor de 19-jarige middenvelder. De geboren Zoetermeerder had zich een uur lang voortreffelijk vastgebeten in Ibrahim Afellay, de man die bij PSV doorgaans het verschil maakt. Geen moment was Afellay in zijn ritme gekomen, tegen de vlijmscherp en slim spelende Feyenoorder.

De Pers:
Niet voor niets gaat Fer in Rotterdam-Zuid ook wel door het leven als de uitsmijter. Het is de bijnaam die trainer Jean-Paul van Gastel hem in de A1 heeft meegegeven vanwege zijn imponerende fysiek. En die bijnaam doet de middenvelder ook nu eer aan. Als Fer de uitsmijter is, is Afellay de vervelende kroegtijger die zonder pardon op straat wordt gegooid.

PSV.nl:
Tegen de verhouding in op dat moment, maar daar maalde niemand om in Rotterdam-Zuid. Lodeweges bracht met Koevermans nog een aanvaller in het veld, maar het mocht niet baten. PSV bleef wel drukken maar echte grote kansen vielen er niet meer te noteren.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen PSV en de reacties van trainer Leon Vlemmings, Giovanni van Bronckhorst en Leroy Fer.