Fanshop
Fanshop

VOORVERKOOP DUEL MET VOLENDAM WEEK UITGESTELD

Feyenoord heeft de start van de voorverkoop voor de wedstrijd FC Volendam-Feyenoord van zondag 5 april aanstaande een week uitgesteld. Normaal zou de verkoop starten op woensdag 18 maart. De club is echter nog in afwachting van een reactie van de burgemeester van de Gemeente Edam-Volendam. In die brief verzoekt Feyenoord de burgemeester om zijn besluit om voor deze wedstrijd busvervoer voor Feyenoord-supporters verplicht te stellen in heroverweging wil nemen.
De Gemeente Edam-Volendam heeft bepaald dat de wedstrijd valt in de zogenoemde c-categorie (hoog risico). Voornaamste argument voor de extra veiligheidsmaatregelen vormt het gedrag van de eigen aanhang. Op 21 november 2008 werd Volendam rond de wedstrijd Roda JC-FC Volendam opgeschrikt door wangedrag van eigen supporters, een fenomeen waarmee men in Volendam niet eerder werd geconfronteerd. Daarnaast vindt op zondag 5 april een zeilrace van de Bruine Vloot plaats en verwacht men in het toch al druk bezochte Volendam een extra toestroom van toeristen. Om die reden wordt de aanwezigheid van Feyenoord-supporters in het centrum van Volendam onwenselijk geacht.

Feyenoord heeft vanaf het eerste moment dat het buscombivervoer rond deze wedstrijd ter sprake kwam getracht om de Gemeente Edam-Volendam op andere gedachten te brengen. Daarbij is onder andere de vraag gesteld waarom toestemming is verleend voor het organiseren van FC Volendam-Feyenoord op een dag dat er een ander belangrijk evenement plaats vindt. Gemeenten kunnen knelpunten aanleveren bij de KNVB vóórdat de planning voor een nieuwe competitie wordt gemaakt. Voor zondag 5 april is dat waarschijnlijk niet gebeurd.

Zodra een reactie van de burgemeester is ontvangen zal Feyenoord haar definitieve standpunt bepalen.