JONG FEYENOORD IN LAATSTE KWARTIER LANGS JONG FC UTRECHT

Jong Feyenoord heeft maandagavond met 3-1 gewonnen van Jong FC Utrecht. Op Varkenoord zorgde Jordao Pattinama na een uur spelen voor de 1-0, waarna Hans Somers de gasten al snel op gelijke hoogte bracht. Doelpunten van Michal Janota en Serginho Greene brachten de Rotterdammers alsnog de overwinning. Denny Landzaat maakte in het elftal van trainer Alex Pastoor zijn rentree na een hamstringblessure.
De middenvelder speelde zoals vooraf bepaald de eerste helft mee en doorstond dit zonder problemen. ‘Ik ben heel uit de wedstrijd gekomen en dat is op dit moment het belangrijkste’, zei de middenvelder na afloop. ‘Eerder heb ik in deze fase van mijn revalidatie een terugslag gehad. Vandaag is dat niet gebeurd en dat geeft een goed gevoel.’

‘Wedstrijden als deze heb je nodig om volledig terug te komen’, vervolgde Landzaat. ‘De planning is dat ik volgende week tegen Jong Heerenveen een uur meespeel. Als dat goed gaat ben ik in principe wedstrijdfit en kan ik het weekend erop tegen FC Volendam weer aansluiten.’

Met Landzaat centraal op het middenveld gebeurde er afgezien van een schot van Ingmar Maayen dat in de derde minuut net naast het doel van Darley eindige, lange tijd weinig spectaculairs op Varkenoord. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en kwamen niet tot uitgespeelde kansen.

Pas tegen het einde van de eerste helft veerden de aanwezige toeschouwers weer voor het eerst op, toen Clint van Stee een vrije trap vanaf ruim dertig meter hard tegen de onderkant van de lat schoot. Een doelpunt werd het niet, waarna nog geen minuut later Kermit Erasmus een treffer wegens buitenspel afgekeurd zag worden.

Met Joël Bijlow als vervanger van Landzaat zocht Feyenoord de tweede helft nadrukkelijker de aanval. De invaller kreeg al snel een levensgrote kans om de 1-0 binnen te schieten, maar kreeg na een door FC Utrecht-doelman André Krul losgelaten schot van Pattinama de bal er niet in.

Na ruim een uur spelen kwam de voorsprong voor de Rotterdammers er alsnog. Pattinama schoot na een individuele actie goed in en gaf hiermee Krul het nakijken.

Lang kon Feyenoord niet van dezer voorsprong genieten, want vijf minuten later lag aan de andere kant de gelijkmaker al in het doel. Darley kreeg na een volley van Hans Somers nog wel zijn hand achter de bal, maar kon desondanks een treffer niet voorkomen. De Rotterdammers mochten van geluk spreken ook niet op achterstand te komen, want tot twee keer toe stond de paal een Utrechts doelpunt in de weg.

Waar een tweede doelpunt en dus een voorsprong voor FC Utrecht uitbleef, wist Feyenoord het net wel te vinden. Een vrije trap van grote afstand van Van Stee eindigde op de knie van Krul, waarna Janota in de rebound hard en hoog binnen schoot: 2-1.

Het was een steun in de rug die de Rotterdammers blijkbaar nodig hadden, want even later kopte Greene na een voorzet van Mitchell Schet ook het derde doelpunt voor de thuisploeg binnen. De verdediger stelde hiermee voor de thuisploeg de overwinning zeker, die in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar kwam.

Jong Feyenoord – Jong FC Utrecht 3-1

61’ 1-0 Pattinama
66’ 1-1 Somers
75’ 2-1 Janota
78’ 3-1 Greene

Opstelling Jong Feyenoord: Darley; Van Stee, Greene, Nieveld, Leerdam (62’ Barends); Schet, Landzaat (46’ Bijlow), Wattamaleo, Janota; Pattinama en Erasmus (78’ Manteiga).