Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD B2 KAMPIOEN VAN TWEEDE DIVISIE

Feyenoord B2 is zaterdagmiddag door met 0-4 te winnen bij Spijkenisse B1 ongeslagen kampioen van de tweede divisie geworden. Elvis Manu maakte twee doelpunten, Parez Karim en Bryan van der Laan scoorden eenmaal. A1 won op eigen veld met 2-1 van FC Groningen A1. Bart Schenkeveld kopte beide Rotterdamse doelpunten binnen. C2 wist na een aantal gelijke spelen weer eens te winnen. Op Varkenoord werd ADO Den Haag C2 met 2-1 verslagen. Pieter Hofman en Brandon Robinson namen de Rotterdamse doelpunten voor hun rekening. B1 was dit weekend vrij vanwege een EK-kwalificatietoernooi van Oranje onder de zeventien. C1 speelde vrijdagavond al en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag C1.

B2 SINDS INSCHRIJVING ONGESLAGEN IN OFFICIËLE WEDSTRIJDEN

Het kampioenschap van B2 kwam niet onverwacht, want sinds de inschrijving van het elftal bijna twee seizoenen geleden heeft de ploeg van trainer Jan Gösgens geen officiële wedstrijd verloren. Dit resulteerde zaterdagmiddag bij Spijkenisse in het tweede kampioenschap op rij, waardoor de Rotterdammers van de tweede naar de eerste divisie promoveren. ‘En op dat niveau gaan we volgend jaar ook bovenin meedoen’, liet Gösgens na afloop van de 0-4 overwinning weten.
De wedstrijd tegen Spijkenisse B1 was zoals vaker bij kampioenswedstrijden niet hoogstaand. De eerste helft speelden zowel Feyenoord als Spijkenisse matig. B2 kreeg wel kansen, maar de aanvallers verzuimden om ze af te maken. Na rust begon Feyenoord wel te scoren. Vlak na het beginsignaal van de tweede helft was het Manu die aan een dribbel begon, een paar tegenstanders omspeelde en uiteindelijk scoorde.

Niet veel later vond ook Karim het net. De spits speelde op de plaats van Jon-Joost Cornelissens, die een dag eerder op de training geblesseerd raakte aan zijn enkel, en deed dit uitstekend. Hij onderschepte een terugspeelbal en bracht met een lobje over de keeper de 0-2 op het bord.Na driekwart van de wedstrijd kwam Van der Laan aan de zijkant goed mee op en zijn voorzet werd door Manu binnen gekopt. Even later was het Van der Laan zelf die de eindstand op 0-4 bepaalde.

Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde was met B2 meegereisd naar Spijkenisse om de toekomstige kampioenen aan te moedigen en na afloop te feliciteren met de gewonnen titel. Gösgens: ‘Ook was er een cameraploeg van Feyenoord TV aanwezig. Dat vonden de jongens erg leuk.’ De trainer keek alvast vooruit naar volgend seizoen. ‘We spelen dan voornamelijk tegen profclubs en ik verwacht dat we dan ook weer bovenin mee gaan doen. Want als je betere tegenstanders treft, wordt er meer gevoetbald. En daar moeten wij het van hebben.’

Opstelling Feyenoord B2: Van Putten (41’ Verkerk); Y. van Deelen, M. Steenvoorden, Van der Laan, Latuheru (41’ J. van Deelen); Agatowski, Van der Velden (55’ Bilen), Velder; El Harouchi (60’ Blokland), Karim (70’ Achahbar) en Manu.


A-JUNIOREN DOEN GOEDE ZAKEN MET WINST OP FC GRONINGEN A1

Eén goede helft en een beetje geluk was voor Feyenoord A1 genoeg om te winnen van FC Groningen A1. Op eigen veld werden de Noorderlingen met 2-1 verslagen. Schenkeveld speelde voor het eerst sinds tijden weer een hele wedstrijd en de verdediger gaf zijn optreden extra glans door beide Rotterdamse doelpunten te maken. Door de overwinning en het puntenverlies van concurrenten Ajax A1 en sc Heerenveen A1 heeft het elftal van trainer Jean Paul van Gastel de aansluiting weer gevonden met de bovenste plaatsen.

In de eerste helft was Feyenoord de betere partij. De Rotterdammers maakten het spel en kwamen in de veertigste minuut terecht op een 1-0 voorsprong. Kevin Jansen had aan de linkerkant een goede actie in huis en zijn voorzet werd door de mee naar voren gekomen Schenkeveld binnen gekopt.

A1 kreeg vlak na de pauze nog twee goede kansen, maar na het missen hiervan ging het steeds slordiger voetballen. Het was FC Groningen dat het spel dicteerde en Feyenoord flink onder druk zette, waardoor het spel zich voornamelijk op de helft van de thuisspelende ploeg afspeelde.

Een kwartier voor tijd kwam FC Groningen terecht op gelijke hoogte. De Noorderlingen braken door en de verdedigers van Feyenoord concentreerden zich op één aanvaller. Deze Groninger speelde de bal naar een vrijstaande medespeler, die rustig bleef en de 1-1 maakte. Dat bleef het niet, want vlak voor tijd kopte Schenkeveld een corner binnen, waardoor Feyenoord alsnog de drie punten in de wacht sleepte.

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Nelom, Schenkeveld, Piqué, Eekman; Clasie, Van Haaren, Jansen; Cabral (86’ Svoboda), Fileccia en Machek (65’ Schoonheijm)

C2 SLEEPT WINST UIT HET VUUR

Feyenoord C2 heeft zaterdagmiddag met 2-1 gewonnen van ADO Den Haag C2. De Rotterdammers kwamen al vroeg op een 0-1 achterstand en in de blessuretijd van de eerste helft maakte Hofman de gelijkmaker. De winnende treffer werd in de blessuretijd van de tweede helft gemaakt door Robinson.


Trainer Gaston Taument was na afloop blij met de winst. ‘Als je een paar keer achter elkaar gelijkspeelt, is het lekker om weer eens te winnen. Dat je daar dan een beetje geluk bij moet hebben, maakt me niet zoveel uit.’ Feyenoord kreeg in de hele wedstrijd de meeste kansen. ‘Maar zoals dat wel vaker gaat dit seizoen, hebben we problemen om die kansen af te maken.’

Voordat de Rotterdammers goed en wel op het veld stonden, was het al 0-1 voor ADO. Een Hagenaar gooide de bal met een verre ingooi achter de verdediging van Feyenoord. De spelers van Taument waren op dat moment nog alles aan het organiseren en waren dan ook te laat om in te grijpen, waardoor de gasten op voorsprong konden komen.

Het doelpunt schudde Feyenoord wakker. De Rotterdammers begonnen goed te voetballen en creëerden kansen, maar misten de scherpte in de afronding. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Feyenoord op de valreep een vrije trap op de achterlijn en waar iedereen een voorzet verwachtte, schoot Hofman direct op doel: 1-1.

In de rust spoorde Taument zijn spelers aan om goed te blijven voetballen en om vooral de bal over de grond te laten gaan. ‘We kozen in de eerste helft te vaak voor de lange bal.’ Hoewel de Rotterdammers hard werkten, speelden ze niet goed. ADO deed het niet veel beter en een saaie tweede helft was het logische gevolg.

Taument had al bijna wederom een gelijkspel in zijn boekje opgeschreven, toen Jesse Driebergen na een goede actie Robinson wist te bereiken. De spits aarzelde niet en haalde met zijn linkerbeen uit. Met een droge schuiver bracht Robinson de 2-1 eindstand op het scorebord.

Opstelling Feyenoord C2: Van der Linden, Van de Ruit, Groenbast, Korporaal, Metin (60’ Van Rossum); Medar (50’ Jansen), Knoester, Driebergen; Agata, Robinson en Hofman (60’ Thenu).