Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

AZ - FEYENOORD IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: AZ tegen Feyenoord, eindstand: 0-0.
ANP:
De Rotterdammers waren met het nodige vertrouwen naar Alkmaar afgereisd. De ploeg van Leon Vlemmings behaalde uit de voorgaande vier duels tien punten, onder meer door een zege vorige week op PSV (1-0). De confrontatie tussen de aanstaande landskampioen en de gevallen Rotterdamse topclub wilde echter maar moeilijk op gang komen.

AD Sportwereld:
Cruciaal was, net als vorige week tegen PSV, de rol van Leroy Fer in de verdedigende organisatie. De jonge middenvelder bespeelde een week geleden Ibrahim Afellay vakkundig, gisteren bewaakte hij El Hamdaoui bij balbezit van AZ. Feitelijk betekende die taakverdeling dat Feyenoord meestal met vijf verdedigers acteerde, maar op bezoek in Alkmaar is dat allang geen schande meer. Vlemmings probeert zijn verdediging zo te organiseren, dat André Bahia zich puur kan vastbijten in een tegenstander. De Braziliaan deed dat tegen AZ opnieuw voorbeeldig, terwijl Theo Lucius in een meer vrije rol prima overeind bleef.

FC update.nl:
Eigenlijk werd de wedstrijd pas leuk, toen de laatste twintig minuten aanbraken. Namens Feyenoord kreeg Luigi Bruins een enorme kans op de openingstreffer, terwijl aan de andere kant Mounir el Hamdaoui dicht bij een doelpunt was. AZ zette aan voor een slotoffensief, maar in tegenstelling tot zo vaak eerder dit seizoen slaagde het er dit keer niet in om alsnog de drie punten binnen te slepen.

De Pers:
Hij had het zo druk gehad als een verkeersregelaar in spitstijd, maar hoe Henk Timmer ook onder vuur werd genomen door AZ-spelers, de Feyenoord-doelman wist gistermiddag zijn doel schoon te houden (0-0) in het DSB-stadion. Hoezeer hij zelf ook een oppeppertje kon gebruiken nadat hij de afgelopen weken middelpunt van hoon en scherts was geweest, Timmer stond vooral stil bij de teamprestatie van Feyenoord. ‘Een gelijkspel tegen de ploeg die lachend kampioen wordt, dat is niet verkeerd’, vond de uitblinker. ‘Daarom verdient iedereen bij ons een compliment.’

AZ.nl
‘In de eerste helft waren we onzorgvuldig in balbezit’, blikte Louis van Gaal terug. ‘Na rust hebben we de druk opgevoerd en een paar grote kansen gecreëerd. Als die er dan niet ingaan, is het fijn dat je op ‘de nul’ kan spelen. Over de uitslag ben ik wel teleurgesteld, maar aan de andere kant: zulke wedstrijden zitten er ook tussen.’  

Bekijk hier de samenvatting van AZ tegen Feyenoord en de reacties van trainer Leon Vlemmings en Roy Makaay.