Fanshop
Fanshop

VERPLICHT BUSVERVOER NAAR VOLENDAM-FEYENOORD

De burgemeester van Edam-Volendam heeft Feyenoord in een uitgebreide reactie laten weten niet terug te komen op zijn eerder ingenomen standpunt dat voor de wedstrijd FC Volendam tegen Feyenoord een verplichte buscombi voor Feyenoord-supporters geldt.
In de brief meldt de burgemeester onder andere het volgende:
‘De noodzaak van de maatregelen wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door het gedrag van een deel van de FC Volendam supporters, sinds de gebeurtenissen voor aanvang van de wedstrijd van de FC tegen Roda JC op 21 november 2008. De “rust” is tot op heden helaas niet teruggekeerd, hetgeen ook bleek tijdens de zaterdagavond voor de wedstrijd tegen PSV op 8 februari 2009. Het eigen publiek gedroeg zich in het horecagebied uiterst provocerend tegenover PSV supporters hetgeen heeft geleid tot verschillende vechtpartijen.’

Feyenoord heeft de haalbaarheid van een eventueel kort geding tegen het besluit onderzocht. Na bestudering van het vonnis van de Rechtbank Haarlem naar aanleiding van een kort geding van PSV heeft de club hiervan afgezien. Omdat Feyenoord wil voorkomen dat supporters de wedstrijd helemaal niet kunnen bezoeken is door de club niet overwogen geen kaarten af te nemen.

De kaartverkoop voor FC Volendam tegen Feyenoord start voor Diamondcardhouders op woensdag 25 maart. De prijs van de buscombikaarten bedraagt € 31,00 (€ 29,00 via internet) en er kan worden opgestapt in Rotterdam en De Meern.