ORANJE-17 DOOR TREFFERS ISOUFI EN CASTAIGNOS NAAR EK

Het Nederlands elftal voor spelers onder de zeventien jaar heeft zich met een overtuigende 3-0 overwinning op de leeftijdsgenoten van Kroatië geplaatst voor het Europees Kampioenschap. Shabir Isoufi kopte na een half uur op aangeven van Osama Rashid de 1-0 binnen, terwijl Luc Castaignos diep in de tweede helft de 3-0 eindstand op het bord zette. Even daarvoor had Ogüzan Özyakup van Arsenal uit een strafschop het tweede doelpunt voor het elftal van KNVB-coach Albert Stuivenberg gemaakt.

Naast Isoufi, Rashid en Castaignos verschenen ook de Feyenoorders Stefan de Vrij en Nygel Velder in Luxemburg aan de aftrap. De Vrij speelde heel de wedstrijd, terwijl Isoufi en Velder in de loop van de tweede helft naar de kant werden gehaald. Mats van Huijgevoort viel na een uur spelen in.

Het Europees Kampioenschap wordt van 6 tot en met 19 mei in Duitsland gespeeld. Oranje was tijdens de twee vorige edities ook deelnemer en haalde in 2008 de halve finale, waarin latere winnaar Spanje in de verlenging te sterk bleek.