Fanshop
Fanshop

BLESSURE HOFLAND VALT TEGEN, VOORLOPIG UITGESCHAKELD

Kevin Hofland is voorlopig nog uit de roulatie. Uit onderzoek is gebleken dat de verdediger schade heeft opgelopen aan de banden rondom zijn nekwervels, nadat hij uit bij NAC ongelukkig ten val kwam. In eerste instantie leek de kwetsuur mee te vallen, maar omdat Hofland veel pijn bleef houden, werd deze week nader onderzoek verricht in het ziekenhuis. Omdat de blessure alleen met rust kan genezen, is het moeilijk te bepalen wanneer Hofland weer inzetbaar is.
Kevin Hofland leek aan zijn zware val tijdens NAC-Feyenoord in eerste instantie alleen een lichte hersenschudding overgehouden te hebben. Een week later stond hij alweer aan de aftrap van Feyenoord-PSV. De Limburger kreeg tijdens dat duel evenwel zeer veel last van zijn blessure. ‘Mijn nek schoot helemaal op slot’, zegt Hofland, die vorige week zondag in de rust af moest haken, afgelopen weekend niet in actie kon komen tegen AZ en nog steeds veel pijn aan zijn nek heeft.

Afgelopen week is Hofland diverse malen onderzocht. Bij de laatste scans kwam de schade aan de banden rondom zijn nekwervels aan het licht. Hofland: ‘Dit is een hele vervelende blessure, omdat je er geen termijn op kunt plakken. Ik moet stapje voor stapje herstellen en hopen dat het herstel sneller gaat dan gebruikelijk is.’