Fanshop
Fanshop

FEYENOORD NIET VERDER MET SERGINHO GREENE EN THEO LUCIUS

Feyenoord neemt na dit seizoen afscheid van Serginho Greene en Theo Lucius. De contracten van beide spelers lopen af. De clubleiding heeft besloten Serginho Greene geen nieuwe aanbieding te doen noch de optie in het contract van Theo Lucius te lichten. ‘Zowel Serginho als Theo zijn spelers met het hart op de goede plaats’, zegt algemeen directeur Eric Gudde. ‘Ze hebben de afgelopen jaren hun waarde getoond voor de club, die mede dankzij hen een prijs won in het jubileumjaar. Maar nu het water ons tot de lippen staat, hun contracten aflopen én de nieuwe technische leiding heeft laten weten een andere weg in te willen slaan, kunnen we niet anders dan afscheid van hen nemen zoals we eerder ook noodgedwongen afscheid namen van Henk Timmer. We zijn Serginho en Theo zeer erkentelijk voor hun inzet voor Feyenoord tot dusver en hopen het seizoen met hen op een waardige manier af te kunnen maken.’
Theo Lucius (32) kwam in de zomer van 2006 over van PSV. In zijn eerste seizoen werd hij dankzij zijn goede prestaties direct aanvoerder van Feyenoord. De veelzijdige Lucius bleek zowel op het middenveld als centraal of rechts in de verdediging een zeer nuttige speler. Ook afgelopen seizoen was de Brabander basisspeler, maar in de eerste helft van de huidige voetbaljaargang kwam hij door blessures minder vaak in actie.

Serginho Greene (26) kwam in de zomer van 2005 over van RKC Waalwijk en ontwikkelde zich in zijn eerste seizoen bij Feyenoord tot een vaste waarde in het centrum van de verdediging. Na zijn uitstekende debuutjaar verloor de op meerdere plaatsen inzetbare Greene mede door blessureleed zijn vaste stek. In het huidige seizoen kwam de verdediger nog maar tot 7 gespeelde duels.

Naast Greene, Lucius en Timmer zal ook Michael Mols de selectie van Feyenoord komende zomer verlaten. De spits kondigde eerder al aan komende zomer zijn actieve carrière te zullen beëindigen. Daarnaast wordt Chunsoo Lee dit gehele kalenderjaar verhuurd aan Chunnam Dragons in zijn vaderland Zuid-Korea en neemt Feyenoord afscheid van Timon van Leeuwen (momenteel spelend voor Go Ahead Eagles) en Jeffrey Altheer (verhuurd aan Excelsior).