Fanshop
Fanshop

BUSINESS CLUB ONDER INDRUK VAN ‘VOETBAL INTERNATIONAL’ EN MARIO BEEN

De Feyenoord Business Club heeft donderdagavond een bijzonder happy hour meegemaakt. Nadat vorige week al een netwerklunch op het programma stond met Willem van Hanegem als speciale gast, kregen donderdag ongeveer 250 leden van de Business Club een live registratie van het programma Voetbal International te zien. Op een podium in de Puck van Heel zaal van het Maasgebouw schoven naast presentator Wilfred Genee de analisten Johan Derksen en Rene van der Gijp aan, plus Feyenoords trainer van volgend seizoen Mario Been.
De avond werd afgetrapt met een presentatie van T-Mobile en DB Telekom, de twee telecombedrijven die het speciale programma aanboden aan de Business Club. De hoofdmoot bestond uit een live talkshow, van twee keer drie kwartier.Gadegeslagen door onder meer de oud-Feyenoorders Coen Moulijn, Gerard Kerkum en Ben Wijnstekers, bespraken de vier niet alleen de huidige situatie en de toekomst van Feyenoord, maar ook kwamen vele anekdotes uit het verleden over tafel.

Van der Gijp was direct vanaf het begin op dreef, vooral toen het over zijn vriend Mario Been ging, tot grote hilariteit van de aanwezigen. ‘Ik ken maar weinig mensen die zo serieus kunnen zijn als Mario’, zei hij. ‘Toen we bij Heerenveen speelden, volgde Mario een cursus voor een horeca diploma. Dat deed hij zes maanden bloedserieus. En elke week haalde ik hem op, om daarna zijn lessen in de praktijk te brengen.’Uiteraard werd er ook vooruit gekeken naar volgend seizoen, als Mario Been trainer wordt in De Kuip. Been liet zich niet verleiden tot voorspellingen. ‘Het is altijd een droom van mij geweest om hoofdtrainer bij Feyenoord te worden. We weten allemaal dat er de afgelopen jaren structureel iets mis is geweest bij de club en ik hoop dat we daar volgend jaar verandering in kunnen brengen.’Johan Derksen liet blijken daar alle vertrouwen in te hebben. ‘Mijn hele leven ben ik al NEC-supporter. Ik heb vorig jaar geroepen dat de club er serieus rekening mee moest houden dat het in degradatienood zou komen. Maar ik ben verbijsterd wat Mario ervan heeft gemaakt. Hij heeft meer dan het optimale rendement gehaald uit zijn spelersgroep. Als hem dat bij Feyenoord ook lukt, is zijn missie geslaagd.’Het tweede deel van de talkshow kreeg het publiek de gelegenheid om vragen te stellen aan de heren achter de tafel. In de vragenronde kwam onder meer Coen Moulijn aan het woord, die liet weten veel vertrouwen te hebben in Been. Hij richtte zich tot de nieuwe trainer en zei: ‘Mario, ik heb hele hoge verwachtingen voor volgend seizoen.’ De woorden van Moulijn zorgde niet alleen voor een groot applaus van de toeschouwers, maar ook van de vier mannen achter de tafel.