Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

SPECIAL NEDERLAND – SCHOTLAND IN FEYENOORD TV

Feyenoord TV zendt vrijdag in samenwerking met Ajax TV en PSV TV een unieke Club TV special uit rondom het WK-kwalificatieduel tussen Nederland en Schotland. In het programma dat een uur zal duren wordt uitvoerig vooruitgeblikt op de wedstrijd van aanstaande zaterdag, een bezoek gebracht aan Glenn Loovens en Jan Vennegoor of Hesselink in Glasgow en is er uitgebreid aandacht voor The Old Firm, de klassieke strijd in Schotland tussen Celtic en Glasgow Rangers.
Onder meer Ibrahim Afellay, Philip Cocu, André Ooijer, Giovanni van Bronckhorst, Frank de Boer, de Schotse internationals Gary Caldwell en Stephen McManus en twee vooraanstaande Schotse journalisten blikken vooruit naar de belangrijke ontmoeting tussen Oranje en de Schotten. Hierbij wordt uitvoerig stilgestaan bij de overtuigende 6-0 overwinning die Nederland enkele jaren geleden in een barrage om een EK-ticket op Schotland boekte.

In het tweede deel van de Club TV Special brengt het team van Feyenoord TV onder meer een bezoek aan Glenn Loovens, de oud-Feyenoorder die onlangs in Schotland met Celtic de League Cup won. In dit deel van het programma staan de Nederlanders die in de loop der jaren in Glasgow speelden centraal. Ook Vennegoor of Hesselink komt uitgebreid aan bod, evenals Van Bronckhorst en Frank de Boer. Zij vertellen over hoe bijzonder hun Schotland-tijd was. Dat alles wordt begeleid met de meningen van meerdere Schotten over de rijke historie van Nederlanders bij Celtic en Rangers.

Het programma wordt afgesloten met een uitgebreide reportage over de magie van de The Old Firm, de strijd tussen Celtic en Glasgow Rangers die diep verankerd ligt in het dagelijks leven in de Schotse stad. De voorzitter van Celtics supportersvereniging komt erover aan het woord, evenals Schotse journalisten en de Nederlandse spelers die het in de loop der jaren aan den lijve ondervonden. Dit deel wordt opgewaardeerd door spectaculair beeldmateriaal van een Old Firm in 2000, waarbij toentertijd meerdere oud-Feyenoorders actief waren.

De Schotland-special van Feyenoord, Ajax en PSV TV wordt vrijdagavond om 18.00 uur uitgezonden op Eredivisie Live.


FEYENOORD | TV wordt dagelijks uitgezonden op het voetbalkanaal Eredivisie Live om 18:20.