Fanshop
Fanshop

C1 LOOPT NA RUST UIT OP RKC

Feyenoord C1 heeft zaterdag een ruime 0-4 zege geboekt op RKC Waalwijk. Alle doelpunten vielen na rust en kwamen op naam van Jean-Paul Boëtius, Joep Breimer, Anass Achahbar en Brian Thong. C2 verloor in Groningen met 3-0. Feyenoord A1, B1 en B2 zouden zaterdag thuis spelen, maar de velden op Varkenoord werden afgekeurd.
C1 was de hele wedstrijd beter dan RKC Waalwijk. Voor de pauze hadden de Rotterdammers echter moeite om kansen te creëren. ‘Het ontbrak te vaak aan de welbekende goede eindpass’, zei trainer Jeffrey Oost na afloop. Zodra Feyenoord zichzelf wel een mogelijkheid verschafte, misten de spitsen de scherpte en de alertheid om deze af te maken. De ruststand was dan ook 0-0.

Na de pauze bleef Feyenoord het beste van het spel houden. Dat resulteerde al snel in een 0-1 voorsprong. Joep Breimer ging goed door en schoot de bal recht op de keeper af. De rebound kwam voor de voeten van Joeg Sleegers. Sleegers zag Jean-Paul Boëtius vrij staan en de rechtsbuiten maakte simpel af.

Na drie kwartier spelen scoorde Joep Breimer op aangeven van Tony de Vilhena. Diezelfde De Vilhena gaf in de zestigste minuut zijn tweede assist van de wedstrijd. Ditmaal stuurde hij Anass Achahbar de diepte in. Achahbar bleef rustig en maakte de 0-3. Vlak voor tijd scoorde Brian Thong nog op aangegeven van Casper Knoester. Knoester, die normaal in de C2 speelt, speelde zichzelf met een goede actie vrij aan de rechterkant van het veld. Brian Thong liepzijn voorzet erin.

Jeffrey Oost was na afloop tevreden met het vertoonde spel. ‘Na de 0-1 gingen we achterin één-op-één spelen. Daardoor kregen we meer fysieke duels. De meeste daarvan wonnen we. Verder ben ik blij dat we zelf niets hebben weggeven. En als je dan nog bekijkt dat we op kunstgras speelde en dat het hard waaide, dan hebben met 0-4 gewoon een hele goede wedstrijd gespeeld.’

Opstelling Feyenoord C1: Verhagen; Gomez Niëto, Rekik (36’ Kongolo), Ake, Metin; Thong, Sleegers (40’ Achahbar), Dercks (58’ Van Beek); Boëtius (49’ Knoester), Breimer en De Vilhena.

C2 FORS ONDERUIT IN GRONINGEN
Feyenoord C2 verloor zaterdag in het hoge noorden van hun leeftijdsgenoten van FC Groningen. Het werd 3-0 voor de thuisploeg. In een wedstrijd waarin Feyenoord zelf bijna niets kon creëren, werden drie vrije trappen de Rotterdammers fataal.

De eerste helft speelde Feyenoord nog best aardig. ‘Helemaal als je bekijkt dat we vijf basisspelers misten’, zei trainer Gaston Taument na afloop. De Rotterdammers hadden wel het overwicht, maar werden niet gevaarlijk in het zestienmetergebied van de Groningers. ‘Die Groningers hadden twee grote en sterke jongens centraal in de verdediging staan. We hadden daar geen antwoord op. En doordat we vijf basisspelers misten, hadden we vandaag minder voetballend vermogen in de ploeg.’

De C-junioren creëerden zo amper kansen, maar gaven zelf ook bijna niets weg. De Noorderlingen kregen in de twaalfde minuut de enige kans van de eerste helft. De scheidsrechter gaf de Groningers aan een vrije trap de linkerkant van het veld. De indraaiende vrije trap belandde op het hoofd van een Groninger. Hij zag zijn inzet bij de eerste paal het doel in gaan. De Rotterdamse verdediging zag er op dat moment niet goed uit.

Na rust kwam Feyenoord helemaal niet meer aan voetballen toe. Het was nu Groningen dat het spel dicteerde. De Rotterdammers wisten de Noorderlingen lange tijd van scoren af te houden. De verdediging stond gewoon goed. Na driekwart wedstrijd kregen de tegenstanders van C2 wederom een vrije trap. FC Groningen pompte de vrije trap het zestienmetergebied in. Eén van de meegekomen verdedigers kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en scoorde de 2-0. Niet veel stond de 3-0 op het scorebord. Ook deze keer viel het doelpunt uit een vrije trap. De bal ging langs de muur, laag in de hoek.

Trainer Gaston Taument zag na afloop in dat de drie punten er nooit in zaten. ‘Ook al zouden ze niet gescoord hebben uit die vrije trappen, dan nog hadden wij geen recht op de winst. Enig lichtpuntje van deze wedstrijd was het optreden van Gilberto da Silva. Deze jongen speelt normaal in de D1. Hij deed vandaag zeer verdienstelijk mee.’

Opstelling Feyenoord C2: De Fockert; Van de Ruit, Groenbast, Korporaal (60’ James), Van Rossum (50’ Hofman); Dammers (50’ Janssen), Da Silva, Medar; Agata, Driebergen en Thenu.