Fanshop
Fanshop

FEYENOORD VOETBALPARK DRUKBEZOCHT

Het Feyenoord Voetbalpark is zondag een groot succes geworden. Ruim vierduizend bezoekers kwamen af op het voetbalfeest in en om De Kuip, waar kinderen aan tal van voetbalactiviteiten mee konden doen. Soufiane Touzani stal met zijn SoccerShowdown-demonstraties de show in het stadion. De Rotterdamse balkunstenaar verbaasde zijn publiek door enkele knappe trucs te laten zien.


Even verderop gaf Ben Wijnstekers met Feyenoord on Tour clinics aan de jonge voetballertjes, die druk in de weer gingen met de instructies van de voormalige aanvoerder van Feyenoord. Daarnaast stonden er vrijwel heel de dag lange rijen bij het penaltyschieten en was ook bij de partijtjes vier tegen vier het enthousiasme groot. War Child, de organisatie die zich inzet voor een vreedzame toekomst voor kinderen die getroffen zijn door oorlog, was ook aanwezig met een stand en een voetbalspel.In het Feyenoord Museum werd een quiz gehouden over de geschiedenis van de club. De jonge Feyenoord-supporters kregen een vragenlijst om in te vullen en konden de antwoorden terugvinden in de tentoonstelling. Het leverde mooie taferelen op voor de vitrines van het museum, waar de kinderen zich vergaapten aan de historische attributen.

Coentje, de mascotte van Feyenoords Juniorclub Kameraadjes, was vanaf het begin van het Feyenoord Voetbalpark om tien uur tot het einde van de middag aanwezig en ging met veel kinderen op de foto. Pas ver na vijf uur, toen het voetbalfeest al een tijd afgelopen was, gingen de laatste jonge Feyenoord-fans moe maar voldaan naar huis.