Fanshop
Fanshop

TOMASSON DEFINITIEF NIET TEGEN FC VOLENDAM

Jon Dahl Tomasson is zondag definitief niet inzetbaar in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. De Deen is dicht bij het herstel van een hamstringblessure, maar het duel van zondag komt nog te vroeg. Tomasson liet de training van vrijdag zodoende ook schieten.
Tim de Cler en Denny Landzaat keren terug bij de selectie. Ze zijn volledig hersteld van hun blessures. Landzaat zal zondag direct in de basis beginnen. Hij speelt dan op de plek van Karim El Ahmadi, die deze week een enkelblessure overhield aan een oefeninterland met Marokko en naar schatting drie weken uit de roulatie zal zijn. Het wordt voor Landzaat zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen, nadat hij na de seizoensopener tegen Heracles Almelo geblesseerd raakte. Vervolgens verviel hij de rest van het seizoen van de ene in de andere blessure.

Zowel De Cler als Landzaat is weer volledig inzetbaar, zo liet trainer Leon Vlemmings vrijdag weten. ‘Na het wegvallen van El Ahmadi had ik een paar opties voor zijn positie op het middenveld. Voor mij is het meest logische om Landzaat in te zetten, ook al heeft hij een hele tijd niet meer gespeeld.’

Naast Tomasson en El Ahmadi kan Vlemmings ook geen beroep doen op de geblesseerden Kevin Hofland, Ron Vlaar en Jonathan De Guzman.