B1 VECHT ZICH TERUG TEGEN PSV: 2-2

Feyenoord B1 heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen PSV B1. Op de Herdgang in Eindhoven wisten de Rotterdammers een 2-0 achterstand nog goed te maken. Osama Rashid scoorde de 1-2 en in de slotfase bracht Luc Castaignos de teams vanaf elf meter op gelijke hoogte.
Door het gelijke spel blijft Feyenoord bovenaan staan in de eredivisie voor B-junioren. De Rotterdammers staan, met nog vier wedstrijden te spelen, één punt voor op Ajax B1.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd tegen de Eindhovenaren. In de beginfase hadden de spelers van trainer Cor Adriaanse een veldoverwicht, maar na tien minuten spelen kwam PSV beter in zijn spel. De gastheren begonnen de duels te winnen en hadden meer balbezit, hoewel dit niet leidde tot opgelegde mogelijkheden. De teams leken dan ook met een 0-0 tussenstand de kleedkamers in te gaan, toen de Brabanders op slag van rust na een afgeslagen bal op prachtige wijze de 1-0 in de kruising schoten.

Adriaanse zei zijn spelers in de rust dat ze in de tweede helft uit een ander vaatje moesten gaan tappen, maar de Feyenoorders begonnen de tweede helft niet veel beter. Na tien minuten moesten ze wederom een tegentreffer incasseren. Feyenoord verloor de bal op het middenveld, waarna PSV met een diagonale bal de rechtsbuiten bediende, die keurig afmaakte: 2-0.

Deze treffer deed de Rotterdammers ontwaken en vanaf dat moment begon het te lopen bij de Rotterdammers. Vijf minuten na de 2-0 scoorde Rashid de aansluitingstreffer. Elvis Plaisier speelde zijn man uit en bracht de bal in, waarna Rashid als eerste bij de bal was en goed afrondde. Daar waar B1 ineens goed ging combineren en de duels begon te winnen, hadden de Eindhovenaren helemaal niets meer in te brengen. Halverwege de tweede helft verdiende Feyenoord een strafschop wegens een handsbal, maar de scheidsrechter gaf hem niet.

Twee minuten voor tijd wees de scheidsrechter wel naar de stip. Plaisier was aan de rechterkant doorgebroken en toen hij de keeper omspeelde, werd hij aangetikt door de doelman. Castaignos benutte het buitenkansje. ‘Op basis van het laatste half uur is het gelijke spel verdiend’, zei Adriaanse na afloop. ‘Als je van een 2-0 achterstand nog terugkomt tot 2-2, dan kan je alleen maar tevreden zijn.’

Opstelling Feyenoord B1: Konijnenburg; De Vrij, Kruithof, Huijgevoort (75’ M. Steenvoorden), Martins Indi; Bouwmeester, Van de Engel (70’ Velder), Rashid; Schoonheijm (41’ Plaisier), Castaignos en Karim.