Fanshop
Fanshop

KRAPPE ZEGE VOOR A1 IN HEERENVEEN

Feyenoord A1 heeft zaterdag een krappe overwinning geboekt op Heerenveen. Het werd 0-1 voor de Rotterdammers. Mede doordat de Friezen de wedstrijd eindigden met negen man, kon Tim Schoonheijm vlak voor tijd de winnende treffer maken. B2 kwam in Delft tegen DHC niet verder dan 1-1. Anthony Velder scoorde vanaf de penaltystip. Feyenoord C1 won gemakkelijk van RBC Roosendaal. Joey Sleegers, Kevin Gomez Niëto, Brian Thong en Tony de Vilhena maakten de doelpunten. C2 kwam op eigen veld in actie tegen FC Den Bosch. Zowel de Rotterdammers als de Bosschenaren konden de kansen niet afmaken.
In het eerste bedrijf had A1 de grootste moeite met het sterk spelende Heerenveen. De twee Friese spitsen waren continu in beweging en de verdedigers van Feyenoord hadden daar geen antwoord op. De Friezen kwamen een aantal keer goed door vanaf de zijkant. Het was aan doelman Kostas Lamprou te danken dat er na 45 minuten nog 0-0 op het scorebord stond. Met goede reddingen sleepte hij zijn team er doorheen.

Feyenoord had de eerste helft twee keer een goede kans om te scoren. Lorenzo Piqué kwam bij twee standaardsituaties mee naar voren, maar twee keer liet zijn afronding te wensen over.

Na de pauze veranderde het wedstrijdbeeld en waren de teams meer aan elkaar gewaagd. Toch wisten de Friezen nog een aantal kansen te creëren, maar het was wederom Lamprou die zijn mannetje stond. Naarmate de tweede helft vorderde, werd Feyenoord sterker. Trainer Jean-Paul van Gastel: ‘Heerenveen zat er fysiek doorheen. Toen ze vlak voor tijd twee rode kaarten kregen, moesten we nog wat proberen te forceren.’

Eén speler van Heerenveen kreeg voor de tweede keer geel. Een andere Fries kreeg wegens natrappen in één keer rood. Met elf tegen negen zetten de Rotterdammers alles op alles om de winst nog binnen te slepen. Bij één van de laatste invallen kreeg Tim Schoonheijm ineens de bal voor zijn voet. Vanaf een meter of elf schoot hij verwoestend hard binnen.

Van Gastel was na afloop vol lof over zijn doelman. ‘Mijn keeper heeft ons er vandaag doorheen gesleept. Kostas heeft de wedstrijd gewonnen.’ De trainer moest wél toegeven dat Feyenoord met drie punten iets teveel had gehad. ‘Misschien was een gelijkspel eerlijker geweest.’

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Nelom, Schenkeveld, Piqué, Eekman; Clasi (57’ Erkelens), Van Haaren, Isoufi; Svoboda (88’ Pleijsier), Fileccia en Machek (46’ Schoonheijm).


B2 IN MATIG DUEL GELIJK MET DHC

B2 heeft dit weekend met 1-1 gelijk gespeeld tegen DHC. Anthony Velder maakte namens Feyenoord het doelpunt. Hij deed dat vanaf elf meter. Als B2 ook de twee laatste competitiewedstrijden ongeslagen blijft, dan heeft het team twee seizoenen niets verloren.

Trainer Jan Gösgens vond het gelijke spel meer dan terecht. ‘Het was niet best wat we vandaag lieten zien. We hadden wel te maken met veel wisselingen in het team, omdat er een aantal spelers afwezig was. Toch mag dat geen excuus zijn. Het was gewoon niet best.’

Feyenoord begon nog wel goed aan de wedstrijd. Al na vijf minuten wees de scheidsrechter naar de penaltystip, toen rechtsbuiten Joshua Steenvoorden binnen het zestienmetergebied onderuit werd gehaald. Anthony Velder benutte de terecht gegeven strafschop.

Vlak voor rust kwamen de Delftenaren terug tot 1-1. Doelman Twan van Putten kwam goed uit, toen een aanvaller van DHC was doorgebroken. Hij wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar de bal kwam voor de voet van een andere speler van DHC. Die bedacht zich geen moment en schoot vanaf twintig meter in de kruising.

Na rust had zowel Feyenoord als DHC kansen om de drie punten binnen te slepen. De aanvallers kregen de bal er alleen niet in. ‘Ik ben in ieder geval blij dat we de ongeslagen status voort zetten’, aldus Gösgens. ‘Nog maar twee wedstrijden en dan hebben we twee jaar niet verloren.’

Opstelling Feyenoord B2: Van Putten; J. van Deelen, Blokland (50’ Latuheru), Kongolo, Y. van Deelen; Agatowski, Van de Velden, Velder; J. Steenvoorden (55’ Stout), Bilen en Alund (60’ Breimer).


C1 LOOPT NA RUST UIT OP RBC

Feyenoord C1 speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen RBC Roosendaal. Het werd 4-0 voor de Rotterdammers. Door deze winst blijft C1 meedoen om de tweede plaats. Sparta is al kampioen. Joey Sleegers bracht Feyenoord in de eerste helft op voorsprong. Na rust schroefden Kevin Gomez Niëto, Brian Thong en Tony de Vilhena de productie verder op.

Feyenoord speelde een goede wedstrijd tegen RBC. De Rotterdammers zochten veel de rechterkant, waar Jean-Paul Boëtius zijn directe tegenstander vaak uit wist te spelen. In het begin van de wedstrijd had Feyenoord al enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Deze werden echter niet benut. ‘Dat kwam omdat we voorin een aantal vaste mensen misten’, zei trainer Jeffrey Oost achteraf.

In de 28ste minuut was het raak toen Kyle Ebicilio aan de rechterkant Gomez de ruimte instuurde. Gomez speelde de bal naar Joey Sleegers, die in het zestienmetergebied van zijn tegenstander wegdraaide en met een lage schuiver de keeper verschalkte.

Vijf minuten na rust was het wederom raak toen Gomez een afgeslagen voorzet van Boëtius ineens op zijn schoen nam. Even later maakte Brian Thong er 3-0 van toen hij een één-tweetje opzette met Kyle Ebicilio.

De 4-0 kwam op naam van Tony de Vilhena. Jesse Driebergen, speler van Feyenoord C2, had aan de linkerkant een goede actie in huis. Zijn voorzet kwam terecht bij De Vilhena, die van dichtbij de eindstand op het scorebord zette.

Oost was na afloop tevreden met resultaat. ‘De eerste helft hadden we moeite om de kansen af te maken. Na rust hebben we dit helemaal recht gezet. Ik geloof dat RBC de hele wedstrijd niet één keer echt gevaarlijk is geweest.’

Opstelling Feyenoord C1: Verhagen; Gomez Niëto, Ake, Kongolo, Woudenberg; Thong, Sleegers (50’ Driebergen), Dercks (Van Beek 41’); Boëtius (Groenbast 55’), Ebicilio en De Vilhena.


C2 VERGEET TE SCOREN TEGEN DEN BOSCH

Het team van trainer Gaston Taument speelde zaterdag tegen FC Den Bosch. Op eigen veld kwam C2 niet verder dan 0-0. In de eerste helft kreeg Feyenoord een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Het vizier van zowel Jesse Driebergen als Silgio Thenu stond alleen niet op scherp.

Taument zag zijn spelers de eerste helft goed spelen. ‘Vorige week hadden we met 0-3 verloren van FC Groningen. Dat kwam mede doordat we veel te weinig voetbalden en te vaak het duel aangingen. Daarnaast hanteerden we toen aldoor de lange bal.’ Dat was zaterdag wel anders. De spelers van C2 combineerden goed en creëerden drie grote kansen.

Zo kreeg Jesse Driebergen een grote kans. De spits kon echter niet kiezen of hij de voorzet vanaf de zijkant met zijn hoofd of met zijn voet wilde afronden. Uiteindelijk raakte Driebergen de bal ergens op zijn lichaam en zo frommelde hij de bal naast het doel. Niet veel later loste Silgio Thenu van buiten de zestien een schot op het doel van FC Den Bosch. De bal spatte uiteen op de lat.

Vlak voor rust viel doelman Maarten de Fockert uit met een liesblessure. Doordat de andere doelman Alexis Graviliidis ook al geblesseerd was, had Taument geen andere keus dan een veldspeler in het doel te zetten. Rechtshalf Wessel Dammers mocht de keeperhandschoenen aantrekken. Taument over het optreden van Dammers: ‘Hij heeft het goed gedaan, hij heeft de nul gehouden.’

Na rust waren de teams meer aan elkaar gewaagd. FC Den Bosch kwam beter in de wedstrijd, maar kreeg amper kansen. De Feyenoorders waren ook niet meer bij machte om meer dan wat speldenprikjes uit de delen. De wedstrijd ging zo als een nachtkaars uit. Volgende week speelt C2 een wedstrijd tegen PSV, die vlak boven de Rotterdammers op de ranglijst staat.

Opstelling Feyenoord C2: De Fockert (30’ Dammers); De Ruit, Groenbast (35’ Van Rossum), Korporaa, Hofman; Dammers (Jansen), Knoester, Medar, Agata, Driebergen (35’ Robinson) en Thenu (55’ Metin)