Fanshop
Fanshop

FC VOLENDAM - FEYENOORD IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: FC Volendam tegen Feyenoord, eindstand: 2-1.
ANP:
Diego Biseswar was in de beginfase de gevaarlijkste man bij Feyenoord. De aanvaller, die na lang aarzelen zijn contract in De Kuip afgelopen week alsnog verlengde, schoot al in de vijfde minuut op de paal. Dat deed ploeggenoot Georginio Wijnaldum vlak voor de rust ook. Feyenoord was in de eerste helft veel sterker dan FC Volendam, dat verrassend met ‘supersub’ Melvin Platje (zes treffers waarvan vijf als invaller) in het basisteam begon. De Rotterdammers verzuimden evenwel na de openingstreffer van Roy Makaay in de tiende minuut de stroef combinerende thuisploeg meteen uit te schakelen.

VI.nl:
In de tweede helft besefte Volendam dat een nederlaag niet nodig was. En door twee treffers van Van Dijk pakte de thuisclub een zwaarbevochten overwinning op de Rotterdammers. Bij de eerste treffer snoepte hij de bal af van Giovanni van Bronckhorst en schoot door de benen van Henk Timmer de 1-1 binnen. In de 83ste minuut maakte hij het winnende doelpunt na een lange rush, de middenvelder bleef koel alleen voor Timmer en bezorgde Volendam de zege.

AD Sportwereld:
De wedstrijd was een klein uur oud, toen de Volendamse elektricien besloot de hoofdschakelaar uit te zetten om twee stoppen te vervangen. In één soepele beweging legde hij de NOS-camera’s, de elektronische scoreborden én de spelers van Feyenoord lam. FC Volendam profiteerde dankbaar: 2-1.

FCVolendam.nl:
In de slotminuten was het de beurt aan Feyenoord om voor een beter resultaat te gaan. FC Volendam gaf echter geen krimp. In de verdediging toonde uitblinker Gerry Koning met zijn mannen, dat ze dit seizoen veel geleerd hebben. De overwinning werd niet meer uit handen gegeven, al raakte Biseswar nog wel een keer de paal en werd bij de goed leidende scheidsrechter Nijhuis vergeefs gezeurd om een strafschop.

Sp!ts:
Er is een einde gekomen aan een goede periode, waarin onder meer werd gewonnen van PSV en tegen AZ een remise werd bewerkstelligd. ‘Dat goede gevoel zijn we vandaag kwijtgeraakt’, aldus Van Bronckhorst. ‘We hadden dichterbij de play-offs kunnen komen, maar dat hebben we verzuimd. Dat moeten we ons zelf aanrekenen.’

Bekijk hier de samenvatting van FC Volendam tegen Feyenoord en de reacties van trainer Leon Vlemmings en Giovanni van Bronckhorst.