JONG FEYENOORD MIST GROTE KANSEN EN SPEELT GELIJK

Jong Feyenoord heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk met 1-1 gelijk gespeeld. In een duel waarin lange tijd geen vuiltje aan de lucht leek voor de Rotterdammers, zorgde Romario Kortzorg na een schaarse counter ruim tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Jong Feyenoord was kort na rust op voorsprong gekomen via een treffer van Jordao Pattinama en kreeg gedurende de hele wedstrijd grote kansen om de score uit te breiden. Tim de Cler speelde voor het eerst sinds zijn rentree bij de beloften weer negentig minuten.

Met een elftal dat, afgezien van doelman Darley, volledig bestond uit spelers met tenminste enige ervaring in de eredivisie, leek het treffen met hekkensluiter Jong RKC aanvankelijk niet al te veel problemen op te moeten leveren voor de Rotterdammers. Het verschil in kwaliteit bleek ook duidelijk in de openingsfase van de wedstrijd, waarin Feyenoord veruit de sterkste was.

De bezoekers uit Waalwijk kwamen nauwelijks van de eigen helft af, maar hielden tegelijk de ruimtes achterin klein. Het maakte dat Feyenoord slechts zelden gebruik kon maken van de snelheid van Tim Vincken, Andwélé Slory en Jordao Pattinama in de voorhoede.

In de schaarse gevallen dat een van de aanvallers wel de diepte in gestuurd werd, leverde dit ook gelijk gevaar op. Zo tikte Slory na vijf minuten spelen naast op aangeven van Vincken en kon de aanvaller vijf minuten later geen richting geven aan zijn schot toen hij zelf diep werd gestuurd.

Lang kon RKC het compacte spel niet volhouden, waardoor Feyenoord langzaam maar zeker steeds meer ruimte kreeg. Het resultaat was een stormloop op het doel van voormalig Feyenoord-doelman Stef Doedee, die desondanks tot de rust zijn doel schoon wist te houden.

De grootste kansen aan Feyenoord-zijde waren voor Vincken en Slory. De eerste haalde na een kwartier verwoestend hard uit met links, maar zag zijn schot net naast zeilen. Slory passeerde halverwege de eerste helft wel de doelman, maar werd tijdig bijgehaald door een verdediger.

Op slag van rust was het uiteindelijk Slory die de bal toch nog binnen wist te werken, alleen had scheidsrechter Tulleners al gefloten voor buitenspel. Een minuut later zag Luis Pedro een intikker van de lijn gered worden door een verdediger.

Zo was het na rust wachten op de openingstreffer van de Rotterdammers. Het kwam niet als een verrassing dat die al na zes minuten viel. Nadat Vincken een strafschop had verdiend, maar niet kreeg, was het in dezelfde minuut alsnog raak. Pedro leverde de bal na een knappe actie op rechts af bij Pattinama, die alleen maar binnen hoefde te schieten.

Twintig minuten voor tijd had het er alle schijn van dat die marge verdubbeld zou worden, toen Pattinama met een steekbal Slory de diepte instuurde. De aanvaller, die een dag eerder nog inviel tegen FC Volendam, kon in alle vrijheid op het doel van RKC af, maar zag eenmaal in het strafschopgebied de bal van zijn voeten geplukt worden door doelman Doedee.

Aan de andere kant kwam Jong RKC tijdens de tweede helft aanvankelijk niet verder dan een kopbal van Eddy Vorm, die eenvoudig gered werd door Darley, maar de bezoekers kwamen dik tien minuten voor tijd alsnog op gelijke hoogte. Tijdens een zeer schaarse counter werd Romario Kortzorg bereikt op de rechterflank. De middenvelder verschalkte daarvandaan Darley in de lange hoek en bepaalde daarmee de eindstand.

Jong Feyenoord – Jong RKC Waalwijk 1-1

51’ 1-0 Pattinama
78’ 1-1 Kortzorg

Scheidsrechter: Tulleners

Geel: Slory, Visser, Kamaci

Opstellingen:
Jong Feyenoord: Darley; Tiendalli, Nieveld, Greene, De Cler; Wattamaleo, Pedro (75’ Bijlow), Janota (85’ Kobussen); Vincken (60’ Schet), Slory en Pattinama.

Jong RKC: Doedee; Pauletta, Ozdemir, Van Nuland, Branderhorst; Visser, Kortzorg, Famaci; Vorm, Peljto en Van Hout (76’ Mulder).