C1 GELIJK TEGEN SCHADUWELFTAL ORANJE-15

Feyenoord C1 heeft dinsdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen het schaduwelftal van Oranje onder de vijftien. Jean-Paul Boëtius en Anass Achahbar scoorden op Varkenoord voor het elftal van trainer Jeffrey Oost, terwijl Feyenoorder Kyle Ebecillo een van de twee Oranje-treffers voor zijn rekening nam. Naast Ebecillo kregen ook de Feyenoorders Boy de Jong en Joep Breimer een plek in de basisopstelling van KNVB-coach Jan Reurings.
Feyenoord begon sterk tegen het vertegenwoordigende elftal en kwam na zes minuten via Boëtius terecht op voorsprong. De rechtsbuiten kopte een voorzet van Achahbar feilloos achter De Jong. ‘Boy heeft in het kwartier dat volgde met enkele knappe reddingen zijn doel schoon weten te houden’, zei Oost na afloop. ‘In de eerste twintig minuten waren wij namelijk stukken beter en hadden we misschien wel met 4-0 voor moeten komen.’

Dat gebeurde niet, waarna Oranje steeds beter in de wedstrijd kwam. Tot aan de rust gingen beide ploegen gelijk op, maar de eerste fase na de onderbreking was duidelijk voor de gasten. Ebecillo tekende aan het begin van de tweede helft al snel voor de gelijkmaker, waarna niet veel later Michael Chacon Ibarguen van sc Heerenveen Oranje zelfs op voorsprong zette.

Feyenoord herpakte zich hierna goed en was in het vervolg van het duel de bovenliggende partij. Het duurde uiteindelijk tot vlak voor tijd voordat Achahbar na een individuele actie voor de dikverdiende gelijkmaker zorgde.

Opstelling Feyenoord C1: Snoek; Gómez Nieto (41’ Van Beek), Rekik, Kongolo, Woudenberg; Thong (55’Driebergen), Sleegers (50’ Dercks), Ake; Boëtius (65’ Korporaal), Achahbar en De Vilhena.