JONG FEYENOORD OVERKLAST JONG RBC OP ALLE FRONTEN

Jong Feyenoord heeft donderdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Jong RBC Roosendaal met liefst 8-2 gewonnen. De Rotterdammers overklasten op Varkenoord hun gasten op alle fronten en kregen voldoende kansen om zelfs de dubbele cijfers te halen. Joël Bijlow tekende voor vier doelpunten, Glenn Kobussen schoot twee keer raak, terwijl Clint van Stee een voorzet van Michal Janota binnenkopte. De achtste Rotterdamse treffer kwam van de voet van een RBC-verdediger, die een scherpe voorzet van Tim Vincken achter zijn eigen keeper schoot.
Het verschil in individuele kwaliteit tussen de spelers van beide ploegen was veel te groot om van een echte wedstrijd te kunnen spreken. Feyenoord bepaalde grotendeels wat er gebeurde op het veld en de beste kansen waren logischerwijs voor de Rotterdammers. Met name Tim Vincken en Mitchell Schet waren met hun snelheid niet te houden voor de Roosendaalse verdedigers, die keer op keer voorbijgesneld werden.

Desondanks was de allergrootste kans van de eerste helft voor de gasten, die na ruim tien minuten een strafschop kregen na een overtreding van de Zuid-Afrikaan Phule, die momenteel een stage afwerkt in Rotterdam en zich na de zomerstop definitief aan zal sluiten bij Feyenoord. Darley keerde de slap ingeschoten penalty eenvoudig, waarna de Roosendalers tot aan de rust geen moment meer gevaarlijk werden.

Het was Kobussen die niet lang na de gestopte strafschop de Rotterdammers op voorsprong zette, na een door hem zelf opgezette aanval met een bekeken schuiver in de verre hoek goed af te ronden. Na een half uur spelen stond Vincken met een uitbraak aan de linkerkant aan de basis van de 2-0, toen zijn scherpe voorzet bij de tweede paal door een RBC-verdediger in eigen doel werd geschoten: 2-0.

De kansen bleven komen voor Feyenoord en nog geen drie minuten later stond de 3-0 ruststand al op het bord. Waar iedereen dacht aan een strafschop na een tackle op Bijlow, ging de fysiek sterke spits zelf goed door, heroverde de bal en schoot na enkele tegenstanders te zijn gepasseerd van dichtbij binnen.

Na tien minuten in de tweede helft kwam RBC op 3-1, waarna achtereenvolgens Bijlow en Kobussen binnen twee minuten de stand naar 5-1 tilden. Eerst haalde Bijlow van dichtbij verwoestend uit, terwijl Kobussen op zijn beurt in het strafschopgebied juist rustig aannam en met een bekeken schot de RBC-doelman het nakijken gaf.

Trainer Alex Pastoor haalde in de loop van de tweede helft Vincken naar de kant en zijn plaats werd ingenomen door Ernest Assante, die afkomstig is van Feyenoords voetbalacademie in Ghana. Op de vleugel onderscheidde de Ghanees zich met watervlugge rushes en tegen het einde van de wedstrijd was hij ook aangever bij de 8-2 van Bijlow, die uit de draai hard binnenschoot.

Ook Feyenoords zevende en Bijlows vierde doelpunt van de middag was het aanzien meer dan waard, want op aangeven van Schet was de controle en de afronding bij de centrumspits goed verzorgd. Van Stee had op dat moment na een voorzet van Janota al het zesde Rotterdamse doelpunt binnengekopt, dat kort daarop gevolgd werd door de tweede treffer van RBC.

Tien minuten voor tijd maakte Darley plaats voor Michael Termijn, die komende zomer de overstap zal maken van Sportclub Feyenoord naar de proftak op Varkenoord. De jonge doelman komt dit seizoen nog uit voor de B-junioren van de amateurs. Veel kreeg Termijn niet te doen tijdens zijn optreden, want daarvoor was Feyenoord veel te sterk in een wedstrijd die nooit een echte wedstrijd werd.

Jong Feyenoord – Jong RBC Roosendaal 8-2

19’ 1-0 Kobussen
30’ 2-0 Eigen doelpunt RBC
33’ 3-0 Bijlow