Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

EXCLUSIEF: VAN GOBBEL DOET ZIJN VERHAAL IN FEYENOORD TV

Feyenoord TV staat zaterdag volledig in het teken van Ulrich van Gobbel. Voor het eerst in jaren spreekt de voormalig topverdediger op camera over alles wat hem voor, tijdens en met name na zijn voetballoopbaan overkomen is. Daarbij gaat hij geen onderwerp uit de weg. ‘Als ik het over zou kunnen doen, zou ik het zeker anders doen.’
De naam Van Gobbel roept zonder twijfel de associatie op met die bijzondere en succesvolle ploeg die begin jaren negentig de ene na de andere prijs won. Inmiddels wordt het toenmalig sprintwonder al jaren gekoppeld aan negatieve krantenkoppen. Bedreigingen, financiële problemen, de ‘CFK-affaire’, voorkomen bij de rechtbank: zijn imago leed er ernstig onder. In Feyenoord TV laat Van Gobbel eenmalig zijn versie van het verhaal horen. Daarbij bespreekt hij de feiten en hoe groot de impact van de financiële problemen was op zijn persoonlijke leven. ‘Ik ben na mijn loopbaan op dezelfde grote voet blijven leven. Dan komen de problemen natuurlijk vanzelf. Het is moeilijk, nog steeds, maar ik kan elke dag eten. Ik mag niet klagen’, aldus Van Gobbel.

Diep gaat hij ook in op de zware wissel die de chronische heupblessure op hem trok. Fysiek, maar ook geestelijk. ‘Het was de reden dat ik te vroeg moest stoppen’, zegt hij. ‘Ik heb vier, vijf jaar nodig gehad om dat te accepteren. Of dat lang is? Als je bedenkt dat voetbal alles is in mijn leven is, vind ik dat nog wel meevallen. Je krijgt medelijden met jezelf, raakt in de knoop. Ik vroeg me af: waarom overkomt mij dit? Het lijkt alsof alle deuren voor je dichtvallen.’

Dit, maar ook zijn succesvolle tijd bij Feyenoord, zijn visie op de huidige verdediging en zijn toekomstplannen, komen uitgebreid aan bod in de achttien minuten durende uitzending. In de special komen zijn voormalig teamgenoten in de defensie (John de Wolf, Henk Fräser en Ruud Heus) ook over Van Gobbel aan het woord.

Ulrich van Gobbel in Feyenoord TV is zaterdag om 17:20 uur te zien op Eredivisie Live. Op zondagochtend wordt de uitzending om 11:05 uur herhaald. TV Rijnmond zendt het clubprogramma zaterdagavond uit en op zondag in de carrousel.



FEYENOORD | TV is iedere zaterdag om 17.20u te zien op