A1 OP KUNSTGRAS TE STERK VOOR VITESSE/AGOVV

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Vitesse/AGOVV gewonnen. Op het kunstgras van het stadion van AGOVV werd het 1-2 voor de Rotterdammers. In de eerste helft kwam Feyenoord op een 1-0 achterstand, maar de Rotterdammers kwamen na rust langszij. Shabir Isoufi scoorde tweemaal. C2 verloor in Eindhoven met 3-0 van PSV.

A1 staat nu derde met één punt minder dan de nummer twee AZ en twee punten achter op koploper Ajax. Feyenoord heeft echter één wedstrijd minder gespeeld. Woensdag speelt A1 een inhaalwedstrijd tegen Utrecht. Als de ploeg van Jean-Paul van Gastel die wedstrijd weet te winnen, klimt het naar de koppositie. Volgende week zaterdag wacht de topper tegen AZ. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Varkenoord.

De Rotterdammers hadden zaterdag in de eerste helft veel moeite met het kunstgras. Feyenoord speelde slap en passte de bal te vaak naar de verkeerde kleur. Daar kwam nog eens bij dat A1 al na twee minuten tegen een 1-0 achterstand aankeek. De spits van Vitesse/AGOVV was attent bij een voorzet vanaf links.

In de rust zette trainer Jean-Paul van Gastel de puntjes op de i. Dat leidde in het tweede bedrijf tot een beter spelend Feyenoord. Het tempo ging omhoog en de Rotterdammers begonnen duels te winnen. Vijf minuten in de tweede helft scoorde Shabir Isoufi op aangeven van Tim Eekman, die vanaf de rechterkant een prima voorzet afleverde.

Na ruim een uur spelen viel doelman Kostas Lamprou uit met een knieblessure. Het is onduidelijk hoelang de keeper uit de roulatie is. Robbert van der Post verving Lamprou met verve.

Een kwartier voor tijd kwam Feyenoord op een terechte voorsprong. Het was wederom Isoufi die tot scoren wist te komen. Hij maakte een afgeketste corner van Ricky van Haaren af. Niet veel later stond invaller Luc Castaignos, speler van B1, alleen voor de keeper. Hij verzuimde de wedstrijd op slot te gooien. Daar waar Vitesse/AGOVV de hele tweede helft niet één keer écht gevaarlijk was geweest, zag Van Gastel zes minuten in blessuretijd nog een bal vlak naast het doel van Van der Post gaan. ‘Dat zijn van die hachelijke momenten. Maar al met al hebben we terecht gewonnen.’

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou (63’ Van der Post); Eekman, Schenkeveld, Piqué, Nelom; Erkelens, Van Haaren, Isoufi; Cabral (85’ De Vrij), Fileccia (74’ Castaignos) en Machek (61’ Lagouireh).

C2 KRIJGT KLOP VAN PSV

Feyenoord C2 heeft afgelopen zaterdag verloren van PSV. In Eindhoven werd het 3-0 voor de thuisploeg. Feyenoord had totaal geen antwoord op het goede spel van PSV. Daar waar PSV voor rust al vier keer had kunnen scoren, creëerden de Rotterdammers amper kansen.

Trainer Gaston Taument was na afloop duidelijk. ‘We zijn hier op alle fronten afgetroefd. PSV was tactisch en technisch veel sterker. We hebben echt kansloos verloren. Het hele team had vandaag een off-day. Maar ja, zo’n wedstrijd zit er wel eens tussen.’

PSV maakte goed gebruik van hun balvaste spits. Doordat de aanvaller de bal een tijdje bij zich kon houden, hadden de snelle middenvelders alle tijd om mee te doen met de aanval. Met goede acties aan de zijkant werden de verdedigers van Feyenoord continu overlopen. Na een kwartier stapte één van de verdedigers van Feyenoord te laat in. Een aanvaller van PSV maakte optimaal gebruik van het foutje. Tien minuten later vond er eenzelfde soort situatie plaats en lag de bal wederom in het doel van Feyenoord-doelman Alexis Graviliidis.

‘Wij kwamen vandaag overal te laat. Door het goede combinatiespel had PSV steeds een mannetje meer voor de goal’, zei Taument. ‘PSV had met gemak voor rust al vier keer kunnen scoren.’ In de kleedkamer zei de trainer dat hij het niet erg vond als Feyenoord zou verliezen. Hij wilde alleen een betere instelling zien. ‘In wedstrijden als deze moet je je voor de volle honderd procent geven; 120 procent zelfs. Daar heb je eigenlijk geen trainer voor nodig. En juist aan die instelling ontbrak het in de eerste helft.’

Na rust was het spel van Feyenoord niet veel beter. Ryan Korporaal kreeg de grootste kans om iets terug te doen. Zijn inzet ketste af op de paal. Rick Dekker zag zijn schot in de kruising nog net gered worden door de Eindhovense doelman. Het was alleen PSV dat nog wist te scoren.

Opstelling Feyenoord C2: Graviliidis; Van de Ruit, Groenbast, Korporaal, Hardeveld; Knoester (36’ Dekker), De Vilhena, Medar; Agata (36’ Robinson), Driebergen en Thenu.