VLEMMINGS: ‘HADDEN DUEL EERDER MOETEN BESLISSEN’

Hoewel de uitslag (5-1) van het duel met Heracles niets aan de verbeelding overliet, was trainer Leon Vlemmings niet helemaal tevreden over de manier waarop de zege op de Almeloërs tot stand kwam. Feyenoord speelde bij vlagen dominant, maar verzuimde om vroegtijdig afstand te nemen van de bezoekers. ‘We hadden tien minuten voor rust de wedstrijd al moeten beslissen’, zei Vlemmings. ‘Heracles had nooit de kans moeten krijgen om nog terug te komen.’
Het was slechts een klein puntje van kritiek op verder een prettige middag voor Feyenoord. De ploeg liep niet alleen in op de directe concurrenten NEC en FC Utrecht, maar deed tevens goede zaken wat betreft het doelsaldo. ‘Het doelsaldo zou wel eens een rol kunnen gaan spelen in de eindrangschikking’, zei Vlemmings.

Drie van de vijf doelpunten van Feyenoord werden gemaakt door Roy Makaay. De aanvaller besloot daarmee definitief een periode waarin hij weinig scoorde, nadat hij vorige week tegen FC Volendam alweer een doelpuntje had meegepikt. Vlemmings: ‘Roy is de afgelopen weken ijskoud gebleven als het over zijn doelpuntenproductie ging. In die tijd heeft hij keihard gewerkt en was op die manier belangrijk voor het team.’

De trainer zag Theo Lucius in de eerste helft uitvallen, nadat hij een knietje op zijn lichaam had gehad. Het ziet er naar uit dat de verdediger een ribblessure heeft, een kwetsuur waar hij eerder dit seizoen ook al mee te kampen had. Lucius is nog tijdens de wedstrijd voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan, maar de uitkomst hiervan is nog niet bekend.