Fanshop
Fanshop

FEYENOORD – HERACLES IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen Heracles Almelo, eindstand: 5-1.
VI.nl:
Jörg van Nieuwenhuijzen had zich een ander debuut in het doel van Heracles Almelo voorgesteld. De vervanger van de geblesseerde Martin Pieckenhagen had na 23 minuten al twee doelpunten van Makaay moeten incasseren. De openingstreffer in de derde minuut mocht Van Nieuwenhuijzen zich aanrekenen. De doelman ging in de fout bij een voorzet, waarna Feyenoord dankbaar profiteerde.

De Volkskrant:
Nooit had Feyenoord-coach Vlemmings zich zorgen gemaakt om Makaay. `Roy is Roy, hij heeft bewezen waarom hij in elke ploeg waarvoor hij speelde zoveel doelpunten heeft gemaakt. Roy raakte er niet van in de war dat hij een tijdje droog stond. De media mogen schrijven wat ze willen, Roy trekt zijn eigen plan.’

Nu.nl:
De mate van effectiviteit die Feyenoord in het eerste half uur aan de dag legde was het in de fase daarna volledig kwijt. Makaay en tot driemaal toe Wijnaldum waren dichtbij de 3-1 maar faalden in de afwerking.

Telesport.nl:
Na de pauze liep Feyenoord alsnog vrij soepel weg van het armetierige Heracles, dat nog lang niet zeker is van behoud in de eredivisie. Makaay (strafschop), Landzaat (vrije trap) en Kelvin Leerdam (intikker) voerden de score verder op. De andere treffers voor de thuisploeg kwamen op naam van Denny Landzaat en Kelvin Leerdam. Voor Heracles, dat in de thuiswedstrijd nog met 3-1 had gewonnen van Feyenoord, maakte Bas Dost het doelpunt.

AD Sportwereld:
Door de nederlagen van NAC Breda, FC Utrecht en het gelijkspel van NEC Nijmegen heeft Feyenoord plotseling weer volop perspectief om bij de eerste acht ploegen te eindigen. De Rotterdammers, na de driepunter tegen de Almeloërs nog wel bivakkerend op de tiende plek máár met slechts één punt achterstand op de achtste plek, zouden dan niet eens meer afhankelijk zijn van het bekertoernooi. Plek nummer negen geeft immers alleen recht op een plekje in de play-offs als of FC Twente of Heerenveen de beker wint.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen Heracles Almelo en de reacties van trainer Leon Vlemmings en Roy Makaay.