A1 HEEFT TITEL NIET MEER IN EIGEN HAND

Feyenoord A1 is er woensdagavond niet in geslaagd om de koppositie in de eredivisie voor A-junioren te pakken. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel verloor op eigen veld met 0-1 van FC Utrecht A1, waardoor het met nog drie wedstrijden te spelen derde blijft op twee punten van lijstaanvoerder Ajax A1. ‘Het zware programma en de smalle basis die we hebben beginnen zijn tol te eisen’, zei Van Gastel na afloop. ‘Desalniettemin ben ik trots dat we nog steeds meedoen om het kampioenschap. Deze jongens hebben al zóveel moeten geven dit jaar.’
Feyenoord had het eerste half uur het betere van het spel, maar verzuimde de enkele kansen die het kreeg te verzilveren. Gaandeweg de eerste helft werd het van Rotterdamse zijde minder op Varkenoord en kregen de Utrechters meer grip op de wedstrijd. ‘Je zag bij ons tegen de rust de krachten wegvloeien’, zei Van Gastel. ‘Dit was een voorbode voor de tweede helft, waarin wij niet meer in staat waren Utrecht pijn te doen.’

Desondanks duurde het tot de slotfase totdat Feyenoord zich gewonnen moest geven. Een verkeerde terugspeelbal op doelman Robbert van der Post had in de 84ste minuut fatale gevolgen, want naast het winnende doelpunt voor FC Utrecht zagen de Rotterdammers ook hoe Van der Post na deze actie geblesseerd van het veld moest. Doordat Van Gastel al vijf keer had gewisseld, moest Feyenoord met tien man verder en speelde rechtsback Eekman de wedstrijd op verdienstelijke wijze uit als keeper.

‘Het is jammer dat we vandaag niet hebben weten te winnen’, besloot Van Gastel. ‘Want het was mooi geweest als we de koppositie hadden weten te pakken. We zullen onze wonden moeten likken en ons klaar moeten maken voor de topper van zaterdag tegen AZ.’ Feyenoord speelt dan om 14:30 uur op Varkenoord tegen de op de tweede plaats staande Alkmaarders.

Opstelling Feyenoord A1: Van der Post; Eekman, Piqué, Schenkeveld (46’ Erkelens), Nelom (46’ De Vrij); Van Haaren, Isoufi (46’ Rashid), Clasie; Machek (61’ Lagouireh), Fileccia (46’ Castaignos) en Cabral.