Fanshop
Fanshop

VINCKEN TERUG BIJ WEDSTRIJDSELECTIE

Tim Vincken kan zaterdag voor het eerst in ongeveer twee jaar tijd weer in actie komen in een competitiewedstrijd voor Feyenoord. De aanvaller is volledig hersteld van een hamstringblessure en zal zaterdag op de bank beginnen bij de wedstrijd tegen FC Twente. Jon Dahl Tomasson zal tijdens dat duel in de basis starten. De Deen miste wegens een hamstringblessure de afgelopen drie wedstrijden van Feyenoord.
Vincken speelde zijn laatste competitieminuten in Feyenoord één op 22 april 2007, toen hij als invaller in de ploeg kwam in de wedstrijd tegen NEC. Sinsdien kwam hij door verschillende blessures niet meer in actie. ‘Tim is nu al voor langere tijd fit, maar ik heb er bewust naar gekeken of hij ook weer helemaal vrij kan voetballen’, zei trainer Leon Vlemmings vrijdag.

Vlemmings zag Vincken dit seizoen nog niet in actie bij het eerste elftal, maar stelde nog het beeld voor zich te hebben van de aanvaller in het shirt van Jong Oranje. ‘Toen was hij heel erg goed. Volgens mij is hij nog steeds dezelfde speler, met veel snelheid, flair en creativiteit. Bert van Marwijk heeft eens een mooie omschrijving gegeven van een buitenspeler. Die moet betrouwbaar onbetrouwbaar zijn. Dat is zeker op Tim van toepassing.’

De trainer moet het zondag stellen zonder de geblesseerden Ron Vlaar (knie), Jonathan De Guzman (knie), Karim El Ahmadi (enkel), Theo Lucius (rib) en Kevin Hofland (nek) en de geschorste Leroy Fer. Vlemmings verwacht dat El Ahmadi op tijd fit is voor de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag van volgende week. Door het ontbreken van Fer schuift Giovanni van Bronckhorst zaterdag door naar het middenveld. Hierdoor zal Tim de Cler voor het eerst sinds 24 januari van dit jaar in de basis beginnen.