Fanshop
Fanshop

A-JUNIOREN PAKKEN KOPPOSITIE

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag de koppositie in de eredivisie voor A-junioren gepakt. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel won op Varkenoord de topper tegen nummer twee AZ A1 met 3-2, door doelpunten van Jordy Clasie en Ricky van Haaren (2). Doordat koploper Ajax A1 punten liet liggen, stijgen de Rotterdammers van de derde naar de met de Amsterdammers gedeelde eerste plaats. Feyenoord B2 won thuis met 2-1 van ADO Den Haag B2, waarbij de doelpunten voor de ploeg van trainer Jan Gösgens van Anthony Velder en Jon-Joost Cornelissens kwamen. Tony de Vilhena en Kyle Ebicillo schoten C1 in Kralingen naar een 0-2 overwinning op Excelsior C1. C2 verloor op eigen veld met 0-2 van AZ C2. Feyenoord B1 speelt zondag een uitwedstrijd tegen Vitesse/AGOVV B1.
Trainer Van Gastel zag beide ploegen met veel strijd en beleving beginnen op Varkenoord. ‘Het was een vreemde wedstrijd. We moesten namelijk allebei winnen om mee te blijven doen om de eerste plaats.’ Na tien minuten kreeg aanvoerder Clasie net buiten het zestienmetergebied de bal in zijn bezit. De middenvelder haalde uit en zag zijn schot in het net verdwijnen: 1-0.

Hierna was het de beurt aan AZ. Na een half uur spelen kregen de bezoekers een vrije trap op het randje van de zestien. Een speler van AZ krulde de bal knap over de muur in de hoek: 1-1.

‘In de rust heb ik gezegd dat we goed bezig waren en dat vooral zo moesten blijven spelen in de tweede helft’, zei Van Gastel na afloop. Zijn spelers namen dit advies ter harte en kwamen na vijf minuten spelen wederom op een voorsprong. Van Haaren schoot een vrije trap bij de tweede paal het doel in.

De 2-1 achterstand was voor de Alkmaarders het sein om wederom aan te zetten. In de 66ste minuut kregen ze een corner die bij de tweede paal binnen werd gewerkt. De Rotterdammers bleven vechten voor de winst en kregen tien minuten voor tijd de beloning. Van Haaren was het eindstation van een goede combinatie. De middenvelder haalde van ver uit en bracht de 3-2 eindstand op het scorebord. In de slotminuut ranselde Niels Konijnenburg nog een vrije trap uit het doel.

‘Als je als team zo’n wedstrijd er uit kunt persen na de teleurstelling van afgelopen woensdag, dan maak je op het mentale vlak hele grote stappen’, zei Van Gastel, refererend aan de thuisnederlaag tegen FC Utrecht A1 van eerder deze week.

Opstelling Feyenoord A1: Konijnenburg; Nelom (60’ Svoboda), Erkelens, Piqué, Eekman; Schenkeveld (75’ Isoufi), Clasie, Van Haaren; Cabral, Fileccia en Machek (66’ Lagouireh).


B2 HOUDT ONGESLAGEN STATUS

Feyenoord B2 begon moeizaam aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag B2. De lange verdedigers van ADO waren de Rotterdamse aanvallers continu de baas. Verder speelden de Hagenaars fysiek, waardoor Feyenoord moeite had met het in stelling brengen van de spitsen.

Na de rust kwam de ongeslagen status van B2 in gevaar. ADO kwam op een 0-1 voorsprong toen er bij een vrije trap niet goed gedekt werd. Dit was het teken voor Gösgens om het systeem om te gooien. In plaats van 4-3-3 liet de trainer zijn team spelen in een 4-4-2 formatie. De verdedigers en middenvelders kregen de opdracht om veel lange crossballen te spelen.

De Haagse verdedigers hadden geen antwoord op deze nieuwe speelstijl. Binnen een mum van tijd stond Feyenoord met 2-1 voor. Zowel Anthony Velder als Jon-Joost Cornelissens wisten te scoren toen ze met een lange bal de diepte in werden gestuurd. De Hagenaars waren het spoor volkomen bijster en Feyenoord had in die periode nog zomaar een aantal keer kunnen scoren.

Feyenoord B2: Verkerk; J. van Deelen, Blokland (40’ Van de Laan), M. Steenvoorden (40’ De Rooij), Y. van Deelen; Agatowski, Bilen, Van der Velden (53’ J. Steenvoorden); Ahlund (40’ Velder), Cornelissens en Latuheru (40’ Stout).


C1 VERSLAAT EXCELSIOR MET 0-2

Feyenoord C1 speelde in Kralingen een redelijke eerste helft tegen Excelsior C1. De Feyenoorders hadden een veldoverwicht en lieten goed positiespel zien. In de achtste minuut kwam Feyenoord op voorsprong door een doelpunt van Tony de Vilhena. Brian Thong draaide op het middenveld weg van zijn tegenstander en creëerde zo wat ruimte om Joey Sleegers aan te spelen. Sleegers zag De Vilhena vrij voor het doel staan, die op zijn beurt makkelijk binnen kon tikken: 0-1.


In het restant van de eerste helft had C1 moeite met het creëren van kansen. De grote en sterke verdedigers van Excelsior zorgden ervoor dat Feyenoord niet echt gevaarlijk kon worden. De Kralingers kwamen echter ook niet in de buurt van een doelpunt.

Na rust veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. Feyenoord maakte het spel en Excelsior hield alleen maar tegen. Naarmate de tweede helft vorderde gingen de Feyenoorders op zoek naar de 0-2. Dat leidde tot grote gaten tussen de voor- en achterhoede. Met een aantal counters kwam Excelsior voor het eerst in de buurt van doelman Snoek.

Tien minuten voor tijd ontstond er een ouderwetse scrimmage voor het doel van Feyenoord. In een onoverzichtelijke situatie rolde de bal richting het doel van Snoek. De scheidsrechter dacht dat het een doelpunt zou worden en wees alvast naar de middenstip. In een uiterste inspanning wist één van de verdedigers van Feyenoord de bal nog van de lijn te halen, waardoor het 0-1 bleef en de scheidsrechter zijn beslissing introk. ‘Een hele vreemde en onduidelijke situatie’, zei trainer Jeffrey Oost na afloop.

In de laatste minuut bracht Kyle Ebicillo een einde aan alle spanning. Hij maakte de 0-2 op aangeven van Jean-Paul Boëtius.

Opstelling Feyenoord C1: Snoek; Van Beek, Gomez Niëto, Ake, Woudenberg; Thong (45’ Rekik), Ebicilio, Dercks (55’ Kongolo); Sleegers (50’ Achahbar), Breimer en De Vilhena (Boëtius).


C2 VERLIEST OP EIGEN VELD VAN AZ C2

Feyenoord C2 heeft zaterdagmiddag op Varkenoord met 0-2 verloren van koploper AZ C2. Na tien wedstrijden gespeeld te hebben in de voorjaarscompetitie voor C2-elftallen, staan de Rotterdammers op de tiende plaats. Volgende week zondag speelt het team van trainer Gaston Taument tegen Ajax C2.


Later meer.