Fanshop
Fanshop

INDRUKWEKKEND EERBERTOON AAN GERARD MEIJER

De Feyenoord Supporters Vereniging (FSV), het Tifo-team en de supporters die in De Kuip aanwezig waren bij de wedstrijd tegen FC Twente, hebben zaterdag afscheid genomen van Gerard Meijer. De verzorger en masseur van Feyenoord doet aan het eind van dit seizoen een stapje terug, na precies vijftig jaar in dienst van de club. Bij de laatste thuiswedstrijd van Feyenoord zal er officieel afscheid genomen worden van Meijer.
Bij de entree van Meijer op het veld, ongeveer een halfuur voor de aftrap, begonnen tienduizenden supporters te zwaaien met shawls en handdoeken, zoals Meijer dat zelf de afgelopen decennia ook vaak deed. Bovendien werd er een enorm spandoek ontvouwen, met daarop de tekst ‘Gerard Meijer, 50 jaar een clubicoon.’



Meijer werd onder meer toegesproken door Erik van Dorp, de voorzitter van de FSV. Hij noemde Meijer een icoon van de club. ‘In vijftig jaar heb je vele ups en downs meegemaakt en vele spelers zien komen en gaan. Voor hen ben je altijd een vertrouwenspersoon geweest. Je klapte nooit uit de school en hebt de club nooit in diskrediet gebracht. Je zegt zelf: het is nu mooi geweest, maar voor de supporters ben je onvervangbaar.’



De verzorger kreeg zowel namens het Tifo-team als namens de FSV een kado overhandigd. Het was voor Meijer het startschot voor een ereronde langs de tribunes, waar de supporters inmiddels luidkeels You’ll Never Walk Alone zongen.



Tot slot richtte Meijer ook nog een kort woord tot de supporters. ‘Vijftig jaar verzorgen, is voor mij ook vijftig jaar genieten geweest. Ik heb van alles meegemaakt, maar het meest heb ik genoten van jullie, mijn supporters. Bedankt!’ Met een staande ovatie ging Meijer vervolgens van het veld af.