B1 NIET VERDER DAN GELIJKSPEL BIJ VITESSE/AGOVV

Feyenoord B1 heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Vitesse/AGOVV B1 met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Cor Adriaanse kwam snel na rust op achterstand, waarna Shane van den Engel de stand gelijk wist te trekken. ‘Veel jongens speelden vandaag onder hun niveau en dan moet je uiteindelijk blij zijn met een punt’, zei Adriaanse na afloop.
Doordat de helft van de spelers aan Rotterdamse zijde niet wist te brengen wat zij doorgaans aan de dag leggen, bleef Vitesse/AGOVV op Papendal lange tijd in het zadel. ‘Zij strijden tegen degradatie en daar moet je iets tegenover zetten’, zei Adriaanse. ‘Dat hebben we verzuimd, we speelden te slap. Als je kampioen wilt worden, zul je meer moeten brengen.’

De thuisploeg nam kort na de rust de leiding, na een aanval waarin Feyenoords defensie compleet overlopen werd. De Rotterdammers herpakten zich hierna en Van den Engel zette na een goede individuele actie van Ryan Bouwmeester al snel de 1-1 op het bord. ‘Daarna kwamen wij er nog wel een paar keer goed door, maar we misten de scherpte voor het doel’, zei Adriaanse.

Met nog twee wedstrijden te spelen heeft koploper Feyenoord een voorsprong van vier punten op nummer twee Ajax B1, dat komende zaterdag op bezoek komt op Varkenoord. ‘We zijn ook niet in paniek’, zei Adriaanse. ‘Dan moet het dan maar gebeuren.’

Opstelling Feyenoord B1: De Jong; De Vrij, Kruithof, Van Huijgevoort, Martins Indi; Bouwmeester, Van den Engel, Rashid; Schoonheijm, Castaignos en Velder (58’ Karim).