FEYENOORD – FC TWENTE IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen FC Twente, eindstand: 1-0.
Sp!ts:
Toen de wedstrijd eenmaal aan de gang was, werd het al snel stiller in De Kuip. Het vak met meegereisde supporters van FC Twente had weinig moeite de meeste herrie te maken. De ploeg van McLaren was heer en meester en liet Feyenoord alle hoeken van het veld zien.

De Volkskrant:
Wonder boven wonder haalde Feyenoord ongeschonden de rust. Perez schoot op de lat, Wiedemeijer onthield FC Twente een strafschop na een zuivere handsbal van Landzaat, N’Kufo kopte vrij voor doelman Timmer over, Brama zag zijn schot via de vingertoppen van Timmer naast gaan, en Elia en Wisgerhof verzuimden open kansen te verzilveren. ‘Bij 2-0 of 3-0 voor ons had niemand daar iets tegenin kunnen brengen’, vond Perez. ‘We controleerden de wedstrijd en tikten Feyenoord helemaal zoek.’

AD Sportwereld:
Maar in een zucht was na rust opeens alles anders, alsof ergens in het stadion de hoofdschakelaar werd omgezet. Plots stond de Kuip onder stroom, krabbelde Feyenoord overeind en verdronk FC Twente in een poel van frustratie en ongeloof. Met een opvallende bijrol van scheidsrechter Roland Wiedemeijer, die het tussen alle oplaaiende emoties ook allemaal niet meer wist.

VI.nl:
Na de eerste kans (André Bahia dwong Sander Boschker met een kopbal tot een redding) richtte Feyenoord zich op en kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Rotterdammers. De volgende grote kans was voor Georginio Wijnaldum en Twente kwam er niet meer aan te pas.

ANP:
Het doelpunt kwam op naam van Roy Makaay, die in de 77e minuut een strafschop benutte. FC Twente-middenvelder Douglas kreeg voor die bestrafte overtreding zijn tweede gele kaart, waardoor hij van het veld moest.Zijn ploeggenoot Tioté moest in de 85e minuut eveneens na zijn tweede gele kaart vertrekken. Ook Feyenoord-aanvoerder Giovanni van Bronckhorst werd in de extra tijd nog weggestuurd na zijn tweede boeking.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen FC Twente en de reacties van trainer Leon Vlemmings, Giovanni van Bronckhorst en Jon Dahl Tomasson, plus een reportage over het eerbetoon aan Gerard Meijer.