Fanshop
Fanshop

TIMMER EN EL AHMADI NIET TEGEN ADO DEN HAAG

Henk Timmer en Karim El Ahmadi zijn zondag niet inzetbaar in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. Timmer is ziek en kampte bovendien afgelopen week met rugklachten. El Ahmadi is nog niet volledig hersteld van een enkelblessure die hij opliep in een interland met het Marokkaanse elftal. Hij miste daardoor ook al de afgelopen competitiewedstrijden tegen achtereenvolgens FC Volendam, Heracles Almelo en FC Twente.
Rob van Dijk zal zondag de plaats van Henk Timmer onder de lat innemen. ‘Dat heb ik vrijdagochtend definitief besloten’, zegt trainer Leon Vlemmings. Door de blessure van El Ahmadi zal Kelvin Leerdam doorschuiven naar het middenveld, nadat hij de afgelopen wedstrijden in de achterhoede begon.

El Ahmadi werkte de afgelopen week individueel aan het herstel van zijn enkelblessure. Woensdag zag het er nog goed voor hem uit, maar toen hij een dag later een meer intensieve training afwerkte voelde het gewricht toch niet optimaal. ‘Ik had vooral last met draaien, het voelde nog niet zoals het hoort’, zegt de middenvelder. ‘Ik wil in deze belangrijke fase van de competitie niet instappen als ik niet helemaal fit ben. De wedstrijd tegen ADO Den Haag komt daarom te vroeg, maar ik verwacht er volgende week tegen FC Utrecht weer bij te zijn.’

Vlemmings kan zondag verder niet beschikken over Giovanni van Bronckhorst (geschorst), Ron Vlaar, Jonathan De Guzman, Theo Lucius en Kevin Hofland (allen geblesseerd). Lucius zal hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komen gedurende de reguliere competitie. Het is bovendien twijfelachtig of hij inzetbaar zal zijn mocht Feyenoord de play-offs halen. Het is nog niet duidelijk wanneer Hofland weer volledig in actie kan komen.