Fanshop
Fanshop

VLEMMINGS: ‘WE WISTEN DAT HET EROM ZOU SPANNEN’

Dat Feyenoord zondag een lastige wedstrijd meemaakte, was voor trainer Leon Vlemmings geen verrassing. Daar was een blik op de statistieken uit het verleden al genoeg reden toe – Feyenoord boekte de laatste competitiezege in Den Haag in het seizoen 1991/1992 - maar daarbij waren de belangen zondag nog eens extra groot. Feyenoord knokt voor een plaats in de play-offs, terwijl ADO Den Haag er alles aan doet om de nacompetitie te ontlopen. ‘Dan weet je dat het in een wedstrijd als deze niet alleen op kwaliteit aankomt’, stelde Vlemmings.
Het ging er zondag daarom vooral om hoe Feyenoord bijvoorbeeld met de sfeer in het ADO Den Haag Stadion zou omgaan en hoe er met tegenslag zou worden omgesprongen. Juist deze aandachtspunten zorgden achteraf voor tevredenheid bij Vlemmings.

Over het voetbal op zich van Feyenoord was hij minder content. ‘Voetballend hebben we in de eerste helft maar vijf minuten het verschil kunnen maken’, stelde de trainer. ‘Je wilt meer gas geven, maar aan de andere kant ook je extra kwaliteiten in het voetbal naar voren laten komen.’

Dat in de tweede helft het kwartje uiteindelijk toch richting de Rotterdammers viel, had volgens Vlemmings vooral te maken met de manier waarop Feyenoord telkens weer terugkwam van een tegenslag. ‘We hebben de hele tweede helft goed gereageerd.’

Feyenoord sprokkelde dankzij de zege drie belangrijke punten in de race om een plaats in de play-offs. Nadat concurrent NEC zaterdag verloor, is FC Utrecht nu de belangrijkste concurrent. ‘Volgende week gaan we op bezoek bij Utrecht, dus dan moeten we het afmaken’, stelde Vlemmings.

De trainer kondigde afgelopen vrijdag aan dat Tim Vincken voor de tweede keer bij de wedstrijdselectie zou zitten, maar de aanvaller ontbrak op het wedstrijdformulier. Reden hiervoor was ‘een momentje’ op de training van zaterdag, waar Vincken liesklachten aan over hield. Jordao Pattinama zat in zijn plaats op de bank.