Fanshop
Fanshop

ADO DEN HAAG – FEYENOORD IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: ADO Den Haag tegen Feyenoord, eindstand: 2-3.
ADO Den Haag.nl:
Bijna een uur lang had het duel een aftastend karakter. Kansen waren er wel, maar niet in grote mate en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Dat veranderde in de laatste dertig minuten toen liefst vijf doelpunten vielen. En weer trok ADO Den Haag aan het kortste eind, al had de thuisploeg gezien de tomeloze inzet recht op meer.

AD Sportwereld:
Temidden van al die commotie oogde Feyenoord vooral als een collectief dat nooit echt in paniek raakte. Het elftal dat maandenlang als los zand aan elkaar hing, toonde juist in Den Haag hoeveel progressie het heeft gemaakt. Niet door geweldig te voetballen, wél door dicht bij elkaar te blijven op een moeilijke middag. Tekenend was de fase na de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Timothy Derijck had na 62 minuten volkomen vrij raak gekopt uit een corner, maar als vanzelf richtte Feyenoord zich op.

Metro:
Het duel van gisteren was het seizoen van de Rotterdammers in een notendop: stroef in het eerste bedrijf, bij vlagen goed in het tweede. Vooral de 1-1 was een schitterende aanval. Tekenend was hierin het aandeel van Diego Biseswar. De flankspeler heeft nogal eens last van oogkleppen, maar dat wordt steeds minder. Zo ging hij tien minuten voor de pauze voor eigen succes, terwijl ploeggenoten er beter voor stonden. In de 65e minuut ging hij met Roy Makaay een 1-2 aan en bediende Biseswar Jon Dahl Tomasson op maat. Tien minuten later bediende Biseswar de Deen opnieuw.

ANP:
Het was opnieuw Tomasson, weer op aangeven van Biseswar, die Feyenoord voor de eerste keer op voorsprong zette. Knopper leek daarna met een knappe vrije trap een verdiend punt voor zijn ploeg uit de strijd te slepen. Makaay, uit een voorzet van De Cler, besliste anders: 2-3. Van Dijk voorkwam in de extra tijd nog de Haagse gelijkmaker.

Spits:
Het klinkt paradoxaal maar de nederlaag bij FC Volendam van begin deze maand, levert Feyenoord wellicht een plek op in de play-offs om Europees voetbal. De zeperd van drie weken terug was een harde, maar ook een zeer goede les. ‘Toen we achteraf de beelden bekeken, zagen we hoe we die wedstrijd uit onze wedstrijd uit onze handen lieten glippen. Dat is een belangrijk moment geweest binnen de groep. Vandaag hebben we tegen ADO negentig minuten lang geknokt’, zei Roy Makaay gisteren na de zwaarbevochten overwinning, die hij met een rake kopbal hoogstpersoonlijk had binnengesleept.

Bekijk hier de samenvatting ADO Den Haag tegen Feyenoord en de reacties van trainer Leon Vlemmings en Roy Makaay.