JONG FEYENOORD EENVOUDIG VOORBIJ JONG PSV: 3-0

Jong Feyenoord heeft maandagavond op Varkenoord met 3-0 van Jong PSV gewonnen. Jordao Pattinama maakte in de eerste helft de twee eerste doelpunten voor de ploeg van trainer Alex Pastoor, waarna Luís Pedro na de rust tekende voor de derde Rotterdamse treffer. Michal Janota ontbrak bij de Rotterdammers vanwege een lichte liesblessure. Door de overwinning eindigt Feyenoord in de eredivisie voor beloftenelftallen op de tweede plaats, ongeacht het resultaat op de laatste speeldag in de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse. Jong Ajax pakte maandagavond tegen de Arnhemmers de landstitel.
Feyenoord was vanaf het begin sterker dan de Eindhovenaren, wat na zes minuten leidde tot de eerste uitgespeelde kans voor de Rotterdammers. Mitchell Schet ging goed door op rechts, legde af op de instormende Andwelé Slory, die zijn schot door PSV-doelman Jeroen Zoet gekeerd zag worden.

De sluitpost had een kwartier later geen passend antwoord, toen Pattinama op aangeven van Slory vanaf de rand van het strafschopgebied binnen schoot. Slory werd bij deze goed uitgespeelde aanval aan de linkerkant uitstekend de diepte ingestuurd door Tobias Waisapy, waarna de rappe aanvaller het overzicht bewaarde en Pattinama simpel bereikte.

Feyenoord zorgde in het vervolg via Schet, Erasmus en Slory voor de nodige gevaarlijke momenten, maar alle drie de keren ontbrak het de thuisploeg aan raffinement in de eindfase. PSV kwam er op haar beurt weliswaar ook een enkele keer uit, maar wist het Darley pas tegen het einde van de eerste helft met een schot uit de tweede lijn pas echt moeilijk te maken.

De Rotterdammers hadden toen al een comfortabele 2-0 voorsprong genomen. Norichio Nieveld bereikte Pattinama met een afgemeten diepe bal vanuit het hart van de verdediging, waarna de aanvaller Zoet omspeelde en vanuit een moeilijke hoek zijn tweede doelpunt van de avond maakte.

PSV beet in de tweede helft wat nadrukkelijker van zich af, waardoor het mocht hopen op de aansluitingstreffer. Via Lars Hutten kregen de Eindhovenaren na een uur spelen ook een uitgelezen kans om terug in de wedstrijd te komen, maar de aanvaller moest oog in oog met Darley zijn meerdere erkennen in de Braziliaanse doelman.

PSV gaf het duel tien minuten later in de persoon van Freek Heerkens zelf volledig uit handen, toen de centrale verdediger knullig over de bal maaide, waardoor de ingevallen Luis Pedro een vrije doortocht naar het Eindhovense doel kreeg. De behendige aanvaller schoof de bal beheerst langs Zoet en besliste hiermee het duel definitief.

Diezelfde Zoet vergreep zich kort hierop in het strafschopgebied aan de doorgebroken Pedro, waardoor scheidsrechter Van der Scheer niets anders kon doen dan naar de penaltystip wijzen. Zoet herstelde vervolgens zijn fout door de door Luigi Bruins genomen strafschop te pakken.

Jong Feyenoord – Jong PSV 3-0

20’ 1-0 Pattinama
34’ 2-0 Pattinama
70’ 3-0 Pedro

Opstelling Jong Feyenoord: Darley; Wattamaleo, Nieveld, Greene (75’ Barends), Waisapy; Schet, Bruins, Kobussen, Pattinama; Slory (63’ Pedro) en Erasmus (63’ Manteiga).