GEFLATTEERDE NEDERLAAG C2 BIJ AJAX

Feyenoord C2 heeft dinsdag een geflatteerde nederlaag geleden op bezoek bij Ajax C2. Op sportpark De Toekomst werd het 4-0 voor de thuisploeg. Voor Feyenoord C2 was het de laatste wedstrijd in de voorjaarscompetitie. De ploeg van trainer Gaston Taument staat op de tiende plaats en houdt daarmee twee ploegen onder zich, te weten ADO Den Haag en Willem II. Deze twee teams moeten respectievelijk nog twee en één wedstrijd(en) spelen en kunnen zo Feyenoord nog passeren op de ranglijst.
De Rotterdammers speelden een hele aardige eerste helft tegen Ajax, maar verzuimden om de kansen af te maken. Zo schoot Tonny de Vilhena op de kruising en werd een halve omhaal van de aanvaller gestopt door de doelman.

Twee momenten van onachtzaamheid in de Rotterdamse defensie zorgden uiteindelijk voor de 2-0 ruststand. Beide doelpunten kwamen tot stand uit hoekschoppen, waarbij de verdediging van Feyenoord er niet best uitzag.

Desondanks deelde Taument in de rust de complimenten uit aan zijn elftal. Feyenoord zette de Amsterdammers geregeld onder druk, maar het ontbrak zoals vaker dit seizoen aan scorend vermogen.

Na rust pakte C2 de draad weer op en er ontspon zich een wedstrijd in hoog tempo, met diverse goede combinaties. Wederom bleek Ajax gelukkiger in de afronding, want halverwege de tweede helft kwam via een van richting veranderd schot de 3-0 op het scorebord. In de slotfase liepen de Amsterdammers vervolgens via een goede actie uit naar 4-0.

‘We hebben goed gespeeld, maar in het voetbal gaat het toch om het scoren’, zei Taument achteraf. ‘Ik heb de jongens een compliment gemaakt voor het veldspel, maar zoals het hele seizoen zat het niet mee als het op scoren aankomt. Als je niet scoort win je ook niet, dus wat dat betreft staan we op de ranglijst op de plaats waar we horen te staan.’

Voor C2 is de voorjaarscompetitie met de geflatteerde nederlaag tegen Ajax ten einde, maar de ploeg van Taument zal nog een aantal keer in actie komen. Er volgen nog verschillende oefenwedstrijden en op 16 mei wordt deelgenomen aan een toernooi bij Omniworld.

Opstelling Feyenoord C2: Gavriilidis; Van de Ruit, Groenbast (50’ Knoester), Korporaal, Hardeveld (50’ Van Rossum); Karsdorp, Dekker, De Vilhena (55’ Janssen), Agata (55’ Thenu); Robinson en Driebergen (55’ Hofman).