VLEMMINGS: ‘VOLGENDE WEEK ÉCHT AFMAKEN’

Hoewel Feyenoord zondag in Utrecht niet de volle buit binnensleepte, stelde trainer Leon Vlemmings achteraf toch dat de Rotterdammers met het gelijkspel prima zaken hadden gedaan. Feyenoord steeg dankzij de 2-2 een plekje op de ranglijst en heeft volgende week tegen Roda JC genoeg aan een gelijkspel om een ticket voor de play-offs veilig te stellen. ‘Als ons dat volgende week niet lukt, dan verdienen we het ook niet’, zei Vlemmings. ‘Maar ik weet zeker dat we winnen, tegen Roda moeten we het écht afmaken.’
Vlemmings had Feyenoord tegen FC Utrecht een rommelige eerste helft zien spelen, doordat de ruimtes tussen de linies te groot waren. De ploeg was bovendien in balbezit te slordig, waardoor Feyenoord vaak onder druk kwam te staan.

Het gevolg was dat Kelvin Leerdam na dik tien minuten aan de noodrem moest trekken en daarvoor met geel en een strafschop tegen werd bestraft. Voor Vlemmings was het aanleiding om de verdediger al na iets meer dan een kwartier naar de kant te halen. ‘Vanwege de speelwijze van Utrecht was het logisch om vandaag voor Kelvin in de basis te kiezen’, zei Vlemmings achteraf. ‘Hij heeft dit seizoen vaker op die plek gespeeld en dat heeft hij goed gedaan, al is Dwight Tiendalli deze wedstrijd prima ingevallen.’

Vlemmings toonde zich met name tevreden over de slotfase van de wedstrijd, waarin Feyenoord zich kranig weerde tegen de ‘alles of niets’-mentaliteit van de thuisploeg. ‘We gaven nog wel slordig de 2-1 weg, al werd die hoekschop ook prima genomen. Daarna hebben we veerkracht getoond en snel gelijk gemaakt.’

De trainer haalde kort na rust Jon Dahl Tomasson van het veld. De Deen ging in de eerste helft door zijn enkel, wat hem de nodige last opleverde. In de rust werd besloten het in de tweede helft nog aan te kijken met hem, maar al snel werd duidelijk dat het niet meer ging. Het is nog niet duidelijk hoe lang Tomasson aan de kant zal staan. ‘Maar Jon kennende zal hij er alles aan doen om er volgende week bij te zijn’, zei Vlemmings.

Karim El Ahmadi zal zeer waarschijnlijk voor die tijd weer fit zijn. De middenvelder moest het duel met FC Utrecht nog aan zich voorbij laten gaan, wegens een enkelblessure. Er is een kleine kans dat ook Kevin Hofland weer aansluit bij de groep. De verdediger is herstellende van een voetblessure.