Fanshop
Fanshop

HOFLAND, EL AHMADI EN SLORY TERUG BIJ SELECTIE TEGEN RODA

Kevin Hofland, Karim El Ahmadi en Andwelé Slory keren komende zondag alle drie terug in de wedstrijdselectie wanneer Feyenoord het opneemt tegen Roda JC. Het drietal hervatte afgelopen week de groepstraining na met divers blessureleed aan de kant te hebben gestaan en trainde vrijdagochtend volledig mee. Over het meespelen van Jon Dahl Tomasson wordt zaterdagochtend beslist. De Deen raakte afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht geblesseerd aan zijn enkel, maar zijn herstel verloopt voorspoedig.
‘Jon wordt als wij zaterdagochtend met de groep op spelhervattingen trainen door de medische staf getest’, zei Leon Vlemmings vrijdagmiddag. ‘Als hij die test goed doorstaat, sluit hij aan voor het vervolg van de training. Op basis daarvan nemen we vervolgens een beslissing over zijn meespelen. Als het risico groot is dat door zijn meespelen zijn blessure verergert, dan doen we het uiteraard niet.’

Tomasson werkte de voorbije week samen met de medische staf zeer intensief aan zijn herstel en zit volgens Vlemmings dicht tegen zijn rentree aan. ‘Jon wil er heel graag bij zijn tegen Roda’, zei de coach. ‘Als geen ander weet hij dat we nu iets vast hebben, met plaatsing voor de play-offs een prestatie neer kunnen zetten, maar dat we het nog wel af moeten maken. Deze wedstrijd is voor ons op dit het belangrijkste.

Tim Vincken zal zaterdag weer aansluiten bij de groepstraining, na de voorbije week vanwege een lichte liesblessure individueel te hebben getraind. De aanvaller keerde onlangs tegen FC Twente terug bij de wedstrijdselectie, na lange tijd aan de kant te hebben gestaan met hamstringklachten.