Fanshop
Fanshop

CASTAIGNOS SCOORT VOOR WINNEND ONDER 17

Feyenoorder Luc Castaignos heeft zaterdag het openingsdoelpunt in de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal onder 17 jaar op het EK voetbal voor zijn rekening genomen. De spits scoorde kort voor rust in de wedstrijd tegen Turkije onder 17. Nederland won uiteindelijk met 2-1 en zet daarmee een goede stap richting een plaats in de halve finale.
De manier waarop Castaignos scoorde kreeg de 2.600 toeschouwers in Meuselwitz op de banken. Ogüzhan Özyakup verplaatste het spel naar de rechterkant, waar Jerry van Ewijk de bal direct uit de lucht plukte. Zijn voorzet werd uitstekend binnengelopen door de Feyenoord-spits.

Oranje onder 17 speelde de eerste groepswedstrijd op het EK met 1-1 gelijk tegen Engeland. Een gelijkspel tegen Duitsland, komende dinsdag, volstaat voor een plaats bij de laatste vier ploegen. De derde plaats in de groep is al een zekerheid, waardoor Onder 17 zich heeft geplaatst voor het wereldkampioenschap in Nigeria.
Naast Castaignos begonnen de Feyenoorders Stefan de Vrij, Mats van Huijgevoort, Osama Rashid, Shabir Isoufi en Nygel Velder in de basis. Ryan Bouwmeester kwam in de rust in het veld. Velder en Rashid werden voortijdig van het veld gehaald door KNVB-coach Albert Stuivenberg.