Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

OVATIE VOOR KAMPIOENEN JEUGDAFDELING EN SPORTCLUB ÉÉN

Diverse jeugdelftallen van Feyenoord en het eerste elftal van Sportclub Feyenoord zijn zondag voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en Roda JC gehuldigd vanwege de door hen behaalde kampioenschappen. De spelers van de Sportclub en van Feyenoord A1, B2, D2, E3/4 en F3/4 liepen vlak voor aanvang van het duel met de Limburgers een ereronde om het veld en konden rekenen op een staande ovatie van het legioen.
‘Voor die jongens is dit fantastisch’, zei hoofd jeugdopleidingen Stanley Brard. ‘Toegezongen worden in een volle Kuip maakt natuurlijk een onuitwisbare indruk op ze. Het is voor hen de beloning voor een jaar keihard werken. Mooi om ze zo te zien genieten.’ Ook Feyenoord B1 en F1 en F2 haalden dit seizoen het kampioenschap binnen, maar konden vanwege respectievelijk het Europees kampioenschap voor spelers onder de zeventien jaar en een toernooi in België niet aanwezig zijn. ‘Het zou mooi zijn als zij later dit seizoen ook nog de kans krijgen om zo rond het veld te gaan’, hoopte Brard op een goed resultaat tegen Roda JC en de daaraan gekoppelde plaatsing voor de play-offs.



Met A1, B1 en B2 sloten de drie hoogste elftallen van Feyenoords jeugdopleiding de competitie af als kampioen, terwijl C1 een verdienstelijke tweede plaats wist te bemachtigen. ‘Titels zijn een vorm van erkenning voor wat wij doen op Varkenoord, net als dat veel van onze spelers deel uit maken van de nationale selecties’, zei Brard. ‘Maar de eerste doelstelling is en blijft altijd het afleveren van spelers voor de A-selectie. Dat is onze primaire taak en het motiveert enorm om ook vandaag weer te zien dat er de nodige spelers uit de eigen opleiding in het eerste elftal spelen. Daar doen we het in de opleiding allemaal voor.’