Fanshop
Fanshop

MEIJER TOT TRANEN GEROERD BIJ GROOTS AFSCHEID

Gerard Meijer heeft zondag na afloop van de wedstrijd tegen Roda JC op emotionele, maar tegelijk spectaculaire manier afscheid genomen van Feyenoord. De verzorger werd door speaker Peter Houtman naar de middencirkel van het veld geroepen, waar Feyenoord in dik twintig minuten tijd afscheid nam van de man die vijftig jaar in dienst is bij de club. Meijer doet na afloop van dit seizoen een stapje terug en blijft als Ambassadeur voor het leven verbonden aan de club.
Het afscheid werd ingeluid door een handvol legendarische oud-spelers van de club, die in eigen woorden afscheid namen van de verzorger. Onder meer Coen Moulijn, Pierre van Hooijdonk, Paul Bosvelt, Ben Wijnstekers en Willem van Hanegem waren speciaal naar De Kuip gekomen om Meijer nog eenmaal te bedanken voor de samenwerking. Zo noemde Bosvelt hem een icoon van de club, terwijl onder meer Van Hooijdonk en Van Hanegem vooral hun respect voor de verzorger lieten blijken.Meijer zelf was zichtbaar onder de indruk van het eerbetoon. ‘Ik wil hiervoor op de eerste plaats alle bestuursleden, clubmedewerkers, spelers en supporters van de afgelopen vijftig jaar bedanken. Bedankt, voor alles wat jullie voor mij betekend hebben.’ Ook grapte hij: ‘Ik wil nog best tien jaar verder, maar dat mag niet van mijn vrouw.’Het eerste cadeau dat de verzorger werd aangeboden, was een reischeque van duizend euro, die na dit seizoen een goede bestemming zal krijgen. Het volgende blijk van waardering zal tot ver in de toekomst Feyenoord blijven herinneren aan de verzorger die vijftig jaar in dienst was.De oud-spelers waren niet alleen naar De Kuip gekomen om persoonlijk afscheid te nemen van Meijer, maar ook om een bijzonder kado te onthullen. De gele zijde van De Kuip zal namelijk voortaan door het leven gaan als Gerard Meijer-tribune. ‘Wonderlijk, om als verzorger zoiets te krijgen’, sprak Meijer. ‘Ongelooflijk.’Daarmee moest de grootste verrassing van het afscheid nog komen, want juist toen Meijer een dankwoord richting het publiek had gesproken, werd boven De Kuip de helikopter zichtbaar, die normaal gesproken wordt ingezet om tijdens de Open Dag de nieuwe spelers af te leveren.Ditmaal waren het alleen geen spelers, maar zanger Lee Towers die uit de helikopter stapte. Hij zette het You’ll Never Walk Alone in, wat door de tienduizenden supporters die speciaal voor het afscheid op hun plek bleven zitten, vervolg werd gegeven. Het werd een indrukwekkend slotstuk van een al even indrukwekkend afscheid.Meijer zelf stapte tot slot zelf in de helikopter, waarmee Lee Towers even eerder was afgezet. Zwaaiend met zijn handdoek uit het raam en de langzaam wegstervende klanken van You’ll Never Walk Alone, verliet de verzorger zo onder luid applaus het stadion.

Feyenoord TV volgde Gerard Meijer zondag de hele dag. Later deze week wordt een uitgebreide reportage uitgezonden over deze onvergetelijke dag voor de verzorger.