Fanshop
Fanshop

FEYENOORD – RODA JC IN DE MEDIA

Feyenoord.nl blikt na elke competitieronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen Roda JC, eindstand: 2-3.
De Telegraaf:
Roda JC begon prima in De Kuip en kwam via aanjager Sekou Cissé op voorsprong (0-1), nadat Dwight Tiendalli te laat stapte bij de buitenspelval. De rehtsback hielp de gasten helemaal in het zadel met een overtreding in het strafschopgebied op Anouar Hadouir. Rood voor Tiendalli en een strafschop voor Roda, die werd benut door Marcel Meeuwis.

ANP:
Met tien man en met de moed der wanhoop ging Feyenoord na de pauze op jacht naar doelpunten en eerherstel. Met een fraaie uithaal bracht Roy Makaay zijn ploeg terug in de wedstrijd. Roda JC bleef evenwel slim loeren op de counter en had via Hadouir in de zeventigste minuut succes: 1-3. De aanvaller was op verzoek van de spelers alsnog teruggekeerd in de selectie, nadat hij wegens een vechtpartij met doelman Bram Castro ‘definitief’ naar het tweede team was verbannen.

VI.nl:
Tot de laatste seconde moest Roda bibberen in Rotterdam. De ploeg uit Kerkrade koesterde vanaf de veertiende minuut een voorsprong en eindigde het treffen zelfs met twee man meer dan Feyenoord, maar nog bleef het spannend. Zo verrichte doelman Bram Castro in blessuretijd een uiterst belangrijke redding op een schot van Roy Makaay, terwijl de spits in de laatste seconde nog de kans kreeg uit een vrije trap te scoren. Nadat de Feyenoorder de bal had overgeschoten, floot scheidsrechter Kevin Blom af en kon Roda eindelijk opgelucht juichen.

De Volkskrant:
De spanning loopt hoog op als Hofland Roda-speler Janssen met een elleboogstoot heeft geveld. Ook bij coach Van Veldhoven slaan de stoppen door en hij geeft zijn zonde eerlijk toe. ‘Vanaf de bank bij Feyenoord werd gezegd dat er niets aan de hand was. Ik zei tegen trainer Vlemmings: je moet eens beter kijken, klootzak. ‘Ik heb later mijn excuses aangeboden, maar tot mijn verbijstering werd ik naar de tribunes gestuurd. Laten we er geen drama van maken. Ik heb wel ergere dingen gezegd.’

AD Sportwereld:
Vlemmings vond niet dat zijn ploeg door de nederlaag, met rode kaarten voor Tiendalli en Hofland, een deuk had opgelopen voor de komende duels in de play-offs tegen NAC Breda, ‘Bovendien hebben we dit seizoen een aardig harnas opgebouwd dat wel tegen een stootje kan.’

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen Roda JC en de reactie van trainer Leon Vlemmings.