Fanshop
Fanshop

AFSCHEID VAN GEVOELSMENS GERARD MEIJER (DEEL I)

De populairste verzorger ter wereld doet aan het eind van dit seizoen een stapje terug. Gerard Meijer (73) heeft er dan vijftig dienstjaren opzitten. Met enkel nog de play-offs voor de boeg, staat hij deze week in een monoloog in vijf delen stil bij onder meer een moeizaam laatste seizoen en een toekomst binnen de club. Deel I: ‘Voor ik echt als oude man word beschouwd word, kan ik er beter mee stoppen.’
‘Het wordt tijd om een stapje terug te doen. Ik word 74 jaar en dan ben ik vijftig jaar verzorger geweest bij deze club. Ik stop niet graag, vind het zelfs heel erg jammer. Afgezien van mijn knie voel ik me ook nog fit, alleen ik moet niet meer met koffers en kisten gaan lopen sjouwen. Het gevaar dat je iets oploopt wordt steeds groter als je ouder wordt.

Mijn knie is vorig jaar geopereerd en die is nog niet best. Mijn rechterknie is schoongemaakt en daar zit geen kraakbeen meer in. Het is bot op bot, gewoon versleten. Het wordt daardoor steeds moeilijker om elke keer dat veld in te hobbelen. Voor ik echt als een ouwe man beschouwd word, kan ik er beter mee stoppen.Mijn uitgangspunt is steeds het halen van die vijftig jaar geweest, dat zit al lang in mijn hoofd. Ik had alleen nooit gedacht dat ik het zou halen. Toen ik 65 werd, had ik natuurlijk de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar toen heb ik bij wijze van spreken gesmeekt om door te mogen gaan. Dat is nu alweer acht jaar geleden.

Ik sluit de vijftig jaar dit seizoen op een slechte manier af, qua prestaties en de zorgen en problemen die er zijn geweest. Deze jaargang is natuurlijk teleurstellend voor iedereen, maar voor mij in het bijzonder. Ik wist dat er een nieuwe trainer kwam en wist wat voor iemand het was. Een sterke man, die net als ik uit de bokswereld komt. Ik keek daar naar uit, hou wel van een stevige aanpak. Maar eigenlijk zijn er vanaf de eerste week problemen geweest.

Wie zijn schuld dat is laat ik in het midden, maar het is helaas wel mislukt. Dat vind ik erg jammer, want dat gun ik die man niet en ik gun het de club ook niet. De club zit hierdoor in de zorgen.

In een slecht seizoen als dit kost het moeite om altijd positief te blijven. Als er om je heen veel negativisme is, moet je daarvoor knokken. Dat breekt me wel eens op. Dan ben ik helemaal lek als ik ’s avonds thuiskomt. Maar de dag erna sta ik weer op en ga ik weer verder.’

Dinsdag deel II van deze monoloog. Het volledige verhaal met Gerard Meijer verscheen eerder in Feyenoord Magazine.