ONDER 17 ONDANKS NEDERLAAG NAAR HALVE FINALE EK

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar heeft dinsdag ondanks een nederlaag in de laatste groepswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland de halve finale van het EK bereikt. Het elftal van KNVB-coach Albert Stuivenberg verloor met Feyenoorders Stefan de Vrij, Mats van Huijgevoort, Osama Rashid, Shabir Isoufi, Luc Castaignos en Nygel Velder in de basis met 0-2 van het gastland. Van Huijgevoort en Velder werden voortijdig gewisseld, Ryan Bouwmeester zat de hele wedstrijd op de bank.
Nederland creëerde veel kansen tegen de Duitsers, maar wist die niet te benutten. Zo kreeg Castaignos kort na rust de grootste mogelijkheid om de score te openen. De aanvaller kwam alleen voor de keeper, maar schoot op de lat. Later in de tweede helft zag Castaignos een schot op vuisten van de Duitse doelman eindigen.

Nederland speelt vrijdag in de halve finale tegen Zwitserland. Bij winst volgt een finale tegen Duitsland of Italië.