Fanshop
Fanshop

AFSCHEID VAN GEVOELSMENS GERARD MEIJER (DEEL IV)

De populairste verzorger ter wereld doet aan het eind van dit seizoen een stapje terug. Gerard Meijer (73) heeft er dan vijftig dienstjaren opzitten. Met enkel nog de play-offs voor de boeg, staat hij deze week in een monoloog in vijf delen stil bij onder meer een moeizaam laatste seizoen en een toekomst binnen de club. Deel IV: ‘De supporters waarderen en respecteren mij.’
‘Ik heb een gesprek met de supporters gevoerd, maar ze wilden per se met een paar spelers praten. Toen ben ik terug de bus ingegaan en heb gezegd dat er een paar spelers moesten komen. Na verloop van een halfuur vond ik het genoeg. Ik heb me toen zo lang mogelijk gemaakt, een gil gegeven en gezegd: “Nu is het afgelopen, ik wil naar huis, ik ben moe!” Met een beetje gemor gingen de supporters toen opzij.

Daarna bereikten ons berichten dat de supporters ook wat wilden doen rond de thuiswedstrijd voor de beker tegen Heerenveen. Toen hebben we in het perscafé gezeten met een aantal supporters en spelers. Ik zei: “Je kan rommel verwachten, want die mensen zijn ontevreden en ik heb daar begrip voor.”

Je kunt verwachten dat ze je dan niet met mooie woorden toe gaan spreken. Ik heb gezegd: “Ik denk dat ik dan maar het woord neem.” Die avond ben ik het veld opgegaan en heb de microfoon van Peter Houtman genomen. Hij zei: “Weet je wel wat je gaat zeggen?” Ik zei: “Ik heb geen idee, ik gooi er maar wat uit.”Het is nog nooit zo stil is geweest in De Kuip als toen ik aan het woord was. Daar kreeg ik kippenvel van. Dan hoor je je naam gescandeerd worden en hoop je maar dat hetgeen je vertelt ook aangenomen wordt. Ik ben er trots op dat de supporters toen naar me luisterden.

De supporters waarderen en respecteren mij. Voor mijn gevoel ben ik een van de heel weinige verzorgers in de wereld die wordt toegejuicht. Ik vind het natuurlijk fantastisch leuk als de supporters me toezingen en mijn naam scanderen, als ik met dat doekkie sta te zwaaien. Het is een beetje een symbool geworden, dat heeft wel iets voor mij. Het is hartstikke lollig.’

Het volledige verhaal met Gerard Meijer verscheen eerder in Feyenoord Magazine. Vrijdag deel V van de monoloog van de verzorger (slot).