Fanshop
Fanshop

TOMASSON EN EL AHMADI TERUG IN BASIS TEGEN NAC BREDA

Jon Dahl Tomasson en Karim El Ahmadi maken komende zaterdag tegen NAC Breda hun rentree in de basisopstelling. De terugkeer van het tweetal in de eerste wedstrijd van de play-offs gaat ten koste van Luigi Bruins en Leroy Fer, die tegen de Bredanaars beiden op de bank zullen beginnen. Kelvin Leerdam neemt de rechtsbackpositie van de geschorste Dwight Tiendalli over.
Tomasson hervatte afgelopen woensdag de groepstraining, nadat hij sinds de wedstrijd tegen FC Utrecht op 3 mei apart van de groep had getraind. De Deen raakte in het duel met de Domstedelingen geblesseerd aan zijn enkel, toen hij na een kopduel ongelukkig terecht kwam. Tomasson trainde inmiddels drie keer volledig met de groep mee en is klaar voor zijn rentree.

El Ahmadi viel vorige week tegen Roda JC al in, nadat hij enkele weken aan de kant stond met eveneens een enkelblessure. De terugkeer van de Marokkaans international betekent dat Fer buiten de basisopstelling valt. ‘Het was een keuze uit twee goede opties’, zei Leon Vlemmings over de genomen beslissing. ‘Leroy heeft het goed gedaan, maar ik verwacht dat Karim tegen NAC zijn kwaliteiten op het voetballende gedeelte goed kan etaleren.’