A1 KLAAR VOOR INTERNATIONAAL TOERNOOI TERBORG

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag, in de voorbereiding op het internationale toernooi in Terborg op 22, 23 en 24 mei, met 4-1 gewonnen van RCD 1. De zondag-amateurs van RCD bereidden zich op hun beurt voor op de nacompetitie waarin ze moeten proberen hun plek in de derde klasse veilig te stellen.
Het niveauverschil tussen A1 en de derdeklasser werd in de eerste helft al snel duidelijk. Via een doelpunt van Jerson Cabral kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Een eigen doelpunt van een RCD’er betekende de 0-2, waarop Tim Schoonheijm de ruststand op 0-3 bepaalde.

Trainer Jean-Paul van Gastel zag zijn team, dat voor het eerst sinds het binnenhalen van het kampioenschap weer een wedstrijd speelde, de voorsprong in de tweede helft consolideren. Er werd vrijuit gevoetbald en uiteindelijk leverde dat via Van Duijn, een testspeler, nog één treffer op. RCD maakte nog wel een eretreffer en bracht de eindstand daarmee op 1-4.

Vrijdag begint A1 aan een driedaags internationaal toernooi in Terborg. Daar nemen ze het in de poule op tegen De Graafschap, het nationale A-team van Australië, het Spaanse Valencia en de Braziliaanse titelverdediger Atlético Mineiro.